--> В Україні даватимуть «подарунки» при народженні дитини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні даватимуть «подарунки» при народженні дитини

8
-4
В Україні даватимуть «подарунки» при народженні дитини
В Україні сім'ям при народженні дитини видаватимуться спеціальні дитячі набори baby box, а також планується з початку наступного року компенсація 1,5 тисячі гривень для найму няні з догляду за дитиною.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, - пише "Сьогодні".

За його словами, дитячі набори почнуть видавати вже з 1 вересня.

"Сьогодні ми ухвалимо рішення з важливих питань. З одного боку, це введення традиції, яку ми впроваджуємо з 1 вересня 2018 року. Тепер кожна сім'я, в якій народилася дитина, отримуватиме від держави спеціальний baby box (дитячий набір – ред.). Він насправді зібраний з любов'ю для того, щоб на перших етапах життя у мами, у сім'ї було все необхідне для того, щоб доглядати за дитиною. Це буде досить якісний box, з якісним наповненням. Це традиція в багатьох західних країнах, і сьогодні цю традицію ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Тобто 100 тисяч українських сімей, в яких народжуються діти, отримають таку додаткову цільову підтримку", - Володимир Гройсман.

Крім того, Гройсман заявив про компенсацію сім'ям для найму няні для догляду за дитиною. Прем'єр розповів, скільки виділятиметься грошей щомісяця.

"Коли мама народжує, потрібно думати про те, особливо коли людина працює, як іти працювати. І тут потрібно найняти няню для того, щоб доглядати за дитиною, а самій іти працювати. І тут ми теж приймаємо важливе рішення разом з органами місцевого самоврядування в тих пропорціях, в яких сьогодні зараховується до бюджетів податок на доходи фізосіб. Я думаю, що це буде справедливо, і вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це працюватиме з 1 січня, але у вересні це знайде своє відображення в проекті бюджету 2019 року. Коли ви наймаєте няню для догляду за своєю дитиною, ми будемо вам компенсувати – наразі це 1,5 тисячі гривень щомісяця заробітної плати", - додав прем'єр-міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оо,почалася передвиборча "кампанія" починають "підкупляти" народ!
Відповісти
Нищеброди та бидло, от хто потрібні владі та європі! Стимуляція народжуваності малозабезпечених-вірний шлях у прірву! Браво влазні СКОТи!((
Відповісти
А що він курить ?
Відповісти
Прпвильно.Плржять нищету.Доплмогу давати иільки тим,що працюють і платять податки.Мегі 35 ,ф а мене 17 років стажу.Чого я маю платити на цих кур? Хай зароблять,а я маю одне дитя та друге не ризикую народжувати,бо працюю.Якби не мама,то б я не змогла нормально вирощувати доню.А то рожають по троєі працювати не думають.Не потрібно платити їм гроші-це невиправдано та обідно жля цих людец,що на них працюють.
Відповісти
....тому як Ви, мама, плюєтеся кислотою у сторону багатодітних батьків, чоловіка у вас немає....
Відповісти
І хто ж згодиться доглядати за 50 гривень на день?
Відповісти
Ви можете найняти няню на неповний робочий день за 3000-4,500 тис, з яких 1,500 буде компенсовано державою. Не так погано, при умові вдалого впровадження таких реформ не лише на папері
Відповісти
Маю одну дитину,і вважаю в теперішній час це нормою.Понароджують одне за одним,опіки нормальної дати не можуть,вдівають як бомжів,бо не щитають за потрібно тратити кошти.В потім бігають,то садочків держава не побудувала,то школи не будуються,то водій не хоче везти по посвідченю багатодітних.Крайній будь-хто,тільки не ми.Я сама мама,але останім часом стала замічати,що багато хто з теперішніх батьків дійно цікавиться своїм чадом.Гроші отримав і достатньо.Європа!!!Тільки не стієї сторони
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні