Волинь відвідав соціаліст Ілля Кива. ФОТОРЕПОРТАЖ

0
-5
Волинь відвідав соціаліст Ілля Кива. ФОТОРЕПОРТАЖ
Лідер соцпартії України Ілля Кива провідав на Волині загиблих атовців та відкрив меморіальну дошку волинському вчителю, який врятував дітей від гранати.

Візит політика на Волинь відбувся у понеділок, 28 травня.

Ще відрання Кива вшанував пам'ять загиблих атовців у селі Гаразджа під Луцьком. Політик разом із бійцями батальйону "Айдар" поклав червоні троянди на могили полеглих бійців.

"У вас усе так охайно. По-людськи зроблено. Ми завжди маємо пам'ятати про тих, завдяки кому можемо щодня бачити своїх дітей. Повинні лягати і прокидатись із вдячністю цим хлопцям", - мовив він.

Згодом Ілля Кива приїхав до Луцька, щоб відвідати Волинський музей ікони. Лідеру соцпартії провели екскурсію, розповіли історію кожної святині. Натомість Ілля Кива неабияк пройнявся Холмською Чудотворною іконою Богородиці ХІ століття.

"Уявіть скільки всього вона пережила. І як символічно, що повернулась на Волинь", - підкреслив він.

Зрештою, очільник обласного осередку Соціалістичної партії Анатолій Костик подарував Киві точну копію цієї ікони.

Пообіді лідер соцпартії зустрівся зі своїми прихильниками на прес-конференції у готелі "Україна". Ілля Кива розповів, як служив на Донбасі та чому вирішив йти у політику.

"Я хочу повернути східний кордон своєї держави! Будучи там, я переконався, що нашу країну просто розвалили. При чому кожен, хто був при владі. Однією рукою вони відправляють хлопців на війну, де вони гинуть, другою рукою - укріплюють фінансово-економічне становище свого бізнесу", - заявив Кива.

Згодом Ілля Кива відвідав селище Іваничі та відкрив меморіальну дошку на будинку вчителя Юрія Лелюкова. У 1984 році Лелюков врятував життя 26 своїх учнів від вибуху гранати. На відкриття дошки прийшли односельці Лелюкова та учні, яким вдалось тоді вижити.

"Я пам'ятаю той день. Ми писали контрольну роботу. Юрій Миколайович саме показував принцип дії ручної гранати. Раптом ми почули клацання. Виявилось, граната бойова. Ми не звернули уваги, а він не запанікував. Ніяк не показав страху. Просто відійшов до вікна у куток і все..." - пригадує колишня учениця Лелюкова Жанна Алімова.

Зрештою, під оплески та сльози односельчан на будинку Юрія Лелюкова відкрили меморіальну дошку.

"Він дійсно був героєм. Впевнений, що це ще й виховання батьків. Я готовий робити все, щоб йому таки дали звання Героя України. Бо саме завдяки йому ці учні, які врятувались, завели свої сім'ї. Його вчинок, як Ісуса Христа, який пожертвував собою", - зауважив Ілля Кива.

Надвечір лідер соцпартії покинув Луцьк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні