Волинський фермер відхрестився від звинувачень в отруєнні бджіл

5
13
Волинський фермер відхрестився від звинувачень в отруєнні бджіл
Фермер, якого звинувачують у отруєнні бджіл каже, що пасічники самі потруїли їх.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав пасічник Тарас Кмін.

Нагадаємо, на Турійщині селяни стверджують, що через хімікати, якими обробляють поля ріпаків, у них масово загинули бджоли.

"Після обробітку пройшло 5 днів а бджоли виносять все нових мертвих бджіл з вулика. Від нас в радіусі 10 кілометрів близько 15 сіл около 500 сімей бджіл. Фермер не визнає своєї вини і каже, що це ми самі потравили своїх бджіл", — пише пасічник.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Провалити голову тарасику, і сказати що це він сам собі. Думаю буде справедливо,спираючись на його логіку.
Відповісти
А чому власник поля на якому посіяний ріпакимає нести відповідальність за чужих птчіл???Його поле,його ріпак.Що хоче тей робить.Хоче оре,хоче косить,а хоче кропить хімікатами,від цього залежить урожай.То хазяїн пчіл хоче мати нектар(з чужого поля),а власник поля не хоче.СПРАВЕДЛИВО!!!!
Відповісти
А якщо біля вас побудують свинарник на тисячі голів, ви теж не зміните свою думку??? Хочуть люди мати сало,а ви нюхайте аромати.
Відповісти
Не доречне порівняння.Свинарник і поле із ріпаком різні речі.
Відповісти
1) Фізичні і юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, згідно ст.37 Закону України “Про бджільництво”, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 (десяти) кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.
2) обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами, потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранкові та вечірні години). Обробки інсектицидами в садах, на посівах ріпаку та інших медоносних культур в період цвітіння не проводити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні