Нардеп Лапін просить генпрокурора зупинити роботу «Волиньприродресурсу»

0
7
Нардеп Лапін просить генпрокурора зупинити роботу «Волиньприродресурсу»
Нардеп Ігор Лапін просить генпрокурора Юрія Луценка зупинити діяльність «Волиньприродресурсу». Мовляв, робота - незаконна.

У зверненні народний обранець звертає увагу генпрокурора на те, що КП «Волиньприродресурс» повідомило про початок геологорозвідувальних робіт на території села Галузія Маневицького району Волинської області, - пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Для цих робіт КП обрало земельну ділянку, яку отримала в тимчасове користування відповідно до угоди з Прилісненською селищною радою.

Проте Ігор Лапін зазначає, що частина земельної ділянки, яку передали в тимчасове користування «Волиньприродресурсу» площею орієнтовно - 6,0 га знаходиться за межами населених пунктів Галузіївської сільської ради та відноситься до земель державної власності. Отже Прилісненська селищна рада не мала права розпоряджатися цією землею.

Разом з тим, встановлено, що зазначена земельна ділянка в натурі не виділена та кадастровий номер в неї відсутній. Отже в діях посадових осіб комунального підприємства нардеп вбачає ознаки кримінального правопорушення ст. 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Ігор Лапін також звертає увагу Генпрокурора, що в межах вищезазначеної земельної ділянки протікає мала річка Гнилий брід, тому згідно зі ст. 61 Земельного кодексу України, ст. 89 Водного кодексу України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні