Учені вивели формулу ідеальних стосунків

0
-3
Учені вивели формулу ідеальних стосунків
Учені дослідили збірний образ ідеальної пари з наукової точки зору.

Це стосунки «дорослий-дорослий», - повідомляє Живи активно!

У стосунках, де один грає роль дитини, а інший – дорослого, щастя триває недовго. Тільки двоє однаково самостійних і морально зрілих людей можуть робити один одного щасливими протягом тривалого періоду.

Нудьга віддаляє. Пари гостріше відчувають прірву між собою і партнером, коли їм нудно.

Спільні риси. Пари, які на початку стосунків мали багато спільних рис (наприклад, амбітні, творчі тощо.), виявляються щасливішими у довгострокових відносинах. Крім того, якщо ваш партнер допомагає вам ставати кращою людиною, ви відчуваєте більше щастя від зв’язку з ним.

Для щастя не обов’язково одружуватися! Такі висновки вчених у 2012 році були опубліковані в популярному науковому журналі «Шлюб і сім'я». Жодних істотних відмінностей між спільним проживанням і життям у шлюбі не було виявлено, а деякі пари навіть погодилися, що до весілля жили краще. Вони однаково дбають про дім. Пари, які ділять порівну домашні справи і чітко описують обов'язки кожної людини, з більшою ймовірністю будуть задоволені своїми відносинами.

Щасливі люди обговорюють свої витрати і ретельно підраховують фінанси. В них феміністичні погляди - чоловіки і жінки з такими поглядами були щасливіші у партнерстві, ніж пари з розподілом ролей за нерівноправним принципом.

Вони сексуально активні. Збільшення сексуальної активності від одного разу на місяць до одного разу на тиждень дарує таке ж відчуття щастя, що й додатковий дохід на суму 50 000 доларів у рік. Вони добре відпочивають та висипаються, менше конфліктують і більше задоволені своїми стосунками.

Вони освічені. Дослідження Pew у 2010 році показало зв'язок між освітою і ризиком розлучення. Як і передбачалося, люди з вищою освітою розлучаються рідше, ніж їх менш освічені колеги. Вони не бояться сваритися. Хто би міг подумати, але навіть в ідеальній парі не буває без невеличких скандалів і чесних емоційних розмов. Більше того, вони повинні бути! Пари, які сварилися на ранніх стадіях своїх відносин, були щасливіші у довгостроковій перспективі.

Вони радіють успіхам один одного. Люди, які раділи успіхам свого партнера, як своїм власним, були дуже щасливими. На відміну від тих, хто реагував байдуже чи навіть применшував досягнення іншого. Наявність дітей не вирішальна. «Дитяче питання» – дуже складна тема, але ясно одне - бути щасливим в парі можна як з дітьми, так і без них.

Вони однаково ставляться до алкоголю. Пари з різним ставленням до вживання алкоголю і відповідними звичками розлучаються частіше. Звісно, найчастіше до розколу веде ситуація, де один зловживає, а інший зовсім не сприймає алкоголь.

Вони сміються один з одного. Сміх подовжує не тільки життя, а й стосунки. Ще у 1990 році вчені з Оксфордського університету вияснили, що для пар, які прожили у шлюбі мінімум 45 років, почуття гумору було однією з трьох головних причин щастя у стосунках.

В них нема досвіду розлучень. Дослідники з Браунського університету представили дослідження, у якому передбачалося, що шлюби будуть розпадатися на 75% частіше, якщо один із партнерів вже був розлучений. На жаль, теорія підтвердилася.

Вони дозують час для ігор. Якщо обидва партнери грають в онлайн- чи просто відео-ігри, проблем не виникне. Однак, дослідження, проведене спеціалістами Університету Брігама Янга в 2012 році, показало, що з 349 пар одружених геймерів, 75% осіб побажали, щоб їхні партнери докладали більше зусиль для збереженя шлюбу.

Дослідники вважають, що справа у часі: замість того, щоб годинами просиджувати з гейм-падом в руках, краще спільно займатися дійсно важливими справами. Ось така вона, ідеальна пара з наукової точки зору. Але це зовсім не означає, що стосунки і люди в них не можуть розвиватися і змінюватися у кращий бік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні