Як черешня може нашкодити

2
1
Як черешня може нашкодити
Не всім людям можна їсти черешню досхочу – при багатьох захворюваннях її ягоди протипоказані.

Крім того, вона може накопичувати шкідливі речовини, - повідомляє Ukrhealth.

За словами лікаря Людмила Бабич, черешня може акумулювати в собі нітрати та інші небезпечні хімічні речовини, що використовуються фермерами. Ранні плоди потрібно попередньо замочувати у холодній воді на 20 хвилин, а потім промивати під проточною водою, порадила фахівець. Дітям саму першу ягоду краще не давати зовсім.

Черешня має масу переваг – вона некалорійна і при цьому багата клітковиною, м’яко очищає печінку. Людям з гастритом, виразкою і проблемами з підшлунковою вишню їсти не рекомендують – але черешня якраз допомагає таким пацієнтам із травленням, знімає їм шлункові кольки і покращує загальне самопочуття.

«У черешні мало протипоказань, але все ж вони є. Вона заборонена тим, хто часто страждає розладами шлунка та діареєю, оскільки надає додаткову проносну дію. Також уникати вживання потрібно при непрохідності кишечника», – зазначила Людмила Бабич.

Також черешня може підвести організм у вразливих дітей. Клітковина, що містяться в м’якоті кислоти, велика кількість вуглеводів і особливо алергени можуть стати причиною погіршення самопочуття у ранньому віці.

Крім того, не потрібно вживати свіжу черешню на голодний шлунок та відразу після щільної трапези – навіть цілком здоровим людям краще починати їсти ягоди не раніше ніж через півгодини. У день досить з’їдати 20-25 ягід: цієї кількості достатньо, щоб наситити організм корисними речовинами, мікроелементами і вітамінами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
черешнею можна вдавитися
Відповісти
для кого та стаття написана ,то можна-то неможна..( бабця надвоє ворожила), суцільні протиріччя.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні