На Волині у м'ясі та молоці знайшли радіонукліди

0
4
На Волині у м'ясі та молоці знайшли радіонукліди
На Волині у молоці, м'ясі та сільськогосподарській продукції виявили перевищення допустимого вмісту радіонуклідів.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

Нагадаємо, за словами завідувача радіологічного відділу Держпродспоживслужби у Волинській області Василя Проця, цьогоріч виявили 29 перевищень вмісту радіонуклідів у продуктах у Камінь-Каширському, Маневицькому та Любешівському районах. З них - 28 по грибах і 1 в тушці дикого кабана.

Проте, медики виявили перевищення допустимих рівнів радіонуклідів не лише в дикорослинній сировині, а й в молоці, м’ясі та сільськогосподарській продукції з господарств приватного сектора.

Крім того, за даними центру радіаційного захисту населення обласної клінічної лікарні в 2017 році виявлено перевищення вмісту радіонуклідів в організмі як дитячого так і дорослого населення, які проживають на радіоактивно-забруднених територіях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні