На Світязі протестують проти торгів на пляжі

1
7
На Світязі протестують проти торгів на пляжі
У селі Світязь місцеві підприємці виступають проти торгівлі на пляжах. Аргументують тим, що від торгових точок залишається багато сміття, а ще – вони несуть шкоду екології озера.

Про це говорили у Світязькому будинку культури у неділю, 20 травня, - пише Район.Шацьк.

Перед початком зборів в залі розгорілася суперечка: хто і скільки заплатив туристичного збору, чому «я плачу, а той – не хоче». Це – реакція людей на прохання сільського голови сказати, хто заплатив туристичний податок і ПДФО. Таких, за словами Миколи Цвида, поки що виявилося … аж 20 осіб.

Основна вимога місцевих бізнесменів – забрати з території пляжу усю торгівлю. Аргументували тим, що від торгових точок залишається багато сміття, а ще – вони несуть шкоду екології озера.

Першим перед громадою виступив голова Шацької РДА Василь Голядинець.

«Сьогодні на Світязь їде маса людей. Їм треба запропонувати нормальні умови, інфраструктуру, сервіс. Коли у приватних садибах умови проживання більш-менш прийнятні, то за воротами маємо зовсім іншу ситуацію. Немає ні нормальних пляжів, ні безпечної інфраструктури для відпочинку дітей, ні впорядкованої торгівлі. Відповідно вирішили розробити проект центрального пляжу в с.Світязь – зони, найбільш популярної серед відпочивальників. Але люди до обговорення проекту не проявили ніякого інтересу. Ті пропозиції, які були надані при обговоренні, проектантом були враховані перед затвердженням. Для підприємців, які торгували на пляжі, у проекті передбачені спеціальні місця у третій лінії від озера», - зауважив голова РДА.

На думку голови районної ради Сергія Карпука, на пляжах в Світязі не може й далі тривати той безлад, який був у минулі роки, зокрема, й хаотичне розміщення торгових точок та атракціонів. В минулому році районна рада намагалася налагодити співпрацю з підприємцями, зокрема, щодо оформлення найманих працівників та наявності усіх дозвільних документів на торгівлю.

Але місцевий бізнес наполягає на своєму: вони не хочуть бачити взагалі ніяких торгових точок на пляжі. Тобто пончики і кукурудза у відрах. А хто хоче морозива чи води, нехай ідуть через дорогу до павільйонів, а то понакидають по березі пляшок і обгорток різних, - кажуть світязяни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то нехай своіі "генделики-наливайки" забирають подалі від озера!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні