Людей мають за ідіотів, - луцький адвокат про пости оплати у Шацьку

24
31
Людей мають за ідіотів, - луцький адвокат про пости оплати у Шацьку
Луцький адвокат Артур Мартиросян стверджує, що плата за в'їзд до Шацького національного природного парку є добровільною і вимагати гроші ніхто не має права.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, волиняни платитимуть при в'їзді до Шацького національного природного парку. Цьогоріч працюватимуть таких два екологічні пости. Зі слів директорки Шацького національного природного парку Марії Христецької, розмір проплати буде такий самий, як минулого року. Тобто перебування однієї людини за день коштуватиме 5 грн., за мотоцикл доведеться викласти 15 грн., легковий автомобіль – 20, мікроавтобус – 30, автобус, вантажний автомобіль – 40.

"Вже який раз читаю цю новину і просто нападає злість. Ну що за маразм! Хто дозволив це робити? По суті це вимагання!!! Ще й погрожують штрафувати, якщо квитанції не буде! Це як буде виглядати? Поліцейський буде в мене просити якийсь чек? І якщо його не буде, то мене оштрафують? А хто дав йому такі повноваження? І по якій статті КУпАП це будуть робити?", - йдеться у дописі.

Артур Мартиросян зазначає, що платіж є виключно добровільним і ніякої відповідальності не має за його несплату.

"Людей мають просто за ідіотів! В цю схему дійсно намагаються залучити поліцію на рівні райвідділку, але це не законно, більше того це корупція і шахрайство! Адже поліцейський в робочий час (коли він отримує зп з бюджету, яку, ми, до речі платимо, як платники податків) допомагає збирати якійсь структурі з не зрозумілим правовим статусом в добровільно-примусовому порядку збір, який не передбачений жодним законом", - каже адвокат.

За словами адвоката, Шацький національний парк належить державі, а отже громадянам і ніхто не має права вимагати плати за в'їзд.

"Всі ці квитанції не справжні - це імітація законності цього збору. Гроші потім збираються і витрачаються на своє утримання. Впевнений що з цих коштів отримує долю все районне начальство, а по документах покажуть що це благодійні пожертви, яки потратили на прибирання території. Вот тільки раельно зберуть, на приклад 10 міліонів, а на прибирання витратять 100 тисяч, а решту "розпилять" між собою", - каже Артур Мартиросян.

"Люди, не будьте лохами, не платіть це. Вчіться боротись за свої права. Не має нічого поганого, в тому що просять добровільно здати кошти на утримання цієї території. Але людям повинні казати, що це добровільно, і люди мають знати на що їх витрачають. А так, намагаються розвести всіх і створити вигляд законності. Ніби 38 рік, і з собою треба носити якусь квитанцію. Скоро дійде до того, що будуть вимагати ще й нашивку на одежі робити", - додав адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
31

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а як до Говерли під’іізджаєш теж блокпост,теж платити треба,чи цеж незаконно?
Відповісти
Пропоную для всіх хто з Шацького району також ввести обовязкову сплату на за виїзд з території району та вїзд на територію Луцька, поставити блок пости, де ми живемо, де правоохоронні органи щоб дати їм оцінку
Відповісти
Виходить коли я їду в Шацьк, то я їм псую природу , а коли з Шацька їдуть в їнші міста на своїх транспортних засобах, то в них вони екологічні чисті.
Відповісти
Всім полішукам на в"їзді в Луцьк - ввести плату
Відповісти
Жлоби, бляха, і зрадофіли. Як ви не можете зрозуміти, що інших коштів, щоб забезпечувати прибирання, обслуговування туалетів і ще купу витрат, Шацький нацпарк просто не має.
Відповісти
На всі ті "туалети" кожного року збираються величезні кошти з людей, які є власниками дачних будинків. І так само на прибирання території пляжів. А куди ідуть ті кошти, які збирають на постах - невідомо.
Відповісти
Де громадські вбиральні, які прибираються, прибрана і впорядкована територія, а купу інших витрат збирачів єкозбору бачать ільки родичі. Живу в Луцьку з 1993 року, до Шацьких озер їздив два рази, плюс один це вода, а мінуси -продивання, харчування, відсутність норм пляжної зони, засміченість берегової лінії, вартість житла і комфорт не співпадають.
Відповісти
Обурена я цим адвокатом!!! Тільки ми всі такі бідні нещасні виїжаємо за кордон, хоча б, в ту саму Білорусію, платимо за дороги, платимо за комфорт, а тут бачиш, не законно....та всі ми такі бідні... тільки проїхати чи пройти вже нема де і як
А гадити законно? А хто хоть раз приїхав і прибрав? В рівненській області на в'їзді до о.Біле всі платять і питань ніхто не задає, теж нацпарк.
А після відпочинку всі приїжають і починають обурюватись: совдепія, лавки нормальної нема, туалет жахливий, смітники переповнені... То ці блага з неба мають падати шановний адвокат???
Відповісти
Кошти на постах збираються вже НЕ ПЕРШИЙ рік. До того часу там вже мають бути золоті туалети і смітники, але ми їх не бачимо і до тепер. Якщо платимо, то повинен бути результат.
Відповісти
Чув,що те "Біле" сильно засране в сезон і дорога туди ужасна.
Відповісти
Отож-то і воно, що немає ні лавок ні туалетів, а гроші вже скільки років збирають, і не вистачає щоб зробити, тоді не зрозуміло взагалі на що їх використовують, якби ніби дійсно з власників дачних будинків збирають, а туристи ж їм платять + торгівля, це ж все великі гроші а добровільні внески чомусь збирає не державна структура...
Відповісти
А де можна подивитись на що були витрачені кошти, зібрані на блокпостах у минулих роках? І скільки цих коштів було зібрано?
Відповісти
Шацький НПП - це неприбуткова, бюджетна установа загальнодержавного значення, на утримання якої держава виділяє кошти.
Відповісти
Насправді все просто...З якого року введений платіж,які суми і куди витрачаються кожного року(тільки реально) і ініціювати введення законних підстав на платежі. Але КОРУПЦІЯ не дасть реальних результатів!
Відповісти
Я там ніколи не платив..., все це НЕЗАКОННО.., якщо хочете скинутись якомусь баризі на нову дачу буть-ласка.., ваш вибір...
Нехай поставлять автоматизований проізд..., тоді заплачу..., спиз...ти ім гроші буде тяжче....
Відповісти
Впродовж останніх років НІКОЛИ не платив за в'їзд. Розділом VIII Податкового кодексу починаючи з 01.01.2011 р. замість загальнодержавного збору за забруднення навколишнього природного середовища (за текстом — збір) запроваджено справляння екологічного податку. Нормами Податкового кодексу встановлено повноваження податкових агентів під час реалізації палива оптом та вроздріб утримувати та сплачувати екологічний податок, що справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення у разі використання палива. умовами сплати екологічного податку є провадження діяльності на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, а також здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення у разі використання палива відповідними категоріями платників податку. Кошти від екологічного податку, як і раніше від збору за забруднення навколишнього природного середовища, спрямовуватимуться виключно на цілі для фінансування, здійснення програм та заходів природоохоронного значення та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень з цих питань, заходів для зниження негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища на відповідних територіях та усунення його шкоди на здоров'я населення. БУДЬ_ЯКІ ІНШІ "ЕКОЛОГІЧНІ" ПОБОРИ Є НЕЗАКОННИМИ! ЦЕ - ШАХРАЙСТВО І ВИМАГАННЯ!
Відповісти
А за вхід до Карпатського національго парку беруть по 20 гр з дорослого і 10 з дитини. І то без авто. Це теж незаконно? :) Просто цікаво.
Відповісти
Знову солов'ї-розбійники виходять на дорогу... Цікаво, чи пройшов державну реєстрацію наказ директора парку про встановлення плати за відвідування Шацього НПП(http://shpark.com.ua/DOC/nakaz_plata_za_vidviduvannia.pdf)? Судячи із самого наказу- ні. А чи мають право працівники служби державної охорони природно-заповідного фонду України перекривати дороги які не належать парку та брати якусь там плату.(http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1127-2000-%D0%BF0)? згідно положення - ні Оскільки Шацький національний парк є природно-заповідним фондом загальнодержавного значення то у відповіднодо ст. 47 ЗУ Про природно-заповідний фонд України (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2456-12/print1511094849864359) , плата за його відвідування може встановлюватися адміністрацією парку лише за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища. Судячи з наказу - такого погодження не було! А що стосується посилання в наказі директора парку(http://shpark.com.ua/DOC/nakaz_plata_za_vidviduvannia.pdf) на Постанову КМ України № 1913 (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1913-2000-%D0%BF/print1510861099159547), як на підставу встановлення оплати за відвідування парку - то це взагалі абурд, так як ця Постанова не передбачає такої оплати взагалі. Згідно п.7.6 та 10.1. «Положення про Шацький національний природний парк»(http://shpark.com.ua/DOC/POLOZHENNIA_scan_original.pdf) то адміністрація Шацького НПП дійсно має право встановлювати плату за відвідування території (тільки не зазначено якої) у встаноленому законодавством порядку( тобто за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища - тим органом, наказом якого затверджене Положення про Шацький НПП). Цікаво, чому це адміністрація Парку не хоче виставити свої блок-пости по збору екологічного збору на всіх дорогах, що ведуть до НПП? Екологічний збір взагалі то повинні сплачувати бази, санаторії та особи, які надають послуги по організації відпочинку. А як бути тим, що їдуть в гості до знайомих???? А як бути з тим, що відповідно до: - ст. 13 Конституції України земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону. (А не відповідно до наказу директора парку) Ст. 33 КУ кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання( втому числі і тимчасового) За користування дорогами ми платимо дорожній збір, який закладено в ціну бензину.... То хто може обмежити свободу пересування та проїзд дорогою та й ще брати за це ще додаткову плату? І так можна продовжувати ще багато.... Я розумію плату за послуги в реакриаційних пунктах, продаж дозволів на риболовлю, та за інші послуги, що можуть надаватись. Але вимагання плати за відвідування населеного пункту та купання в озері - це вже занадто....
Відповісти
хлопци головне перед знаком стоп контроль зупініться і їдьте далі . там поліція і для того стоїться...аби за це штрафувати))) а гроши здаються добровільно! і багато хто про це не знає .

Відповісти
Повірте люди добрі ці гроші всі ідуть на Київ!!!! А нам місцевим цей цирк так набрид,що літо приходить і нас аж трусить від цих постів. Ми також родичів маємо....Дістало!!!!
Відповісти
Ну й народ. Потратити 500-1000 грн на пальне (з Луцька до Світязя та назад), 400-500 грн на проживання та ще хз скільки на випити/поїсти - нормально. Сплатити 40 грн екологічного збору (авто + сім'я з 4-х чоловік) - зрада, грабують, залишать без копійки на хліб
Відповісти
Якщо людина їде відпочивати, то вона готова оплатити певні витрати. Вона дійсно оплачує за проїзд, щоб дістатися туди. Вона оплачує за умови в яких вона проживатиме (куди входять певні зручності: туалет, кухня, дитячий майданчик, і т.д.), які залежать від ціни. А от за що сплачуються ті 40 грн, як ви написали, то мені не відомо. Я краще за ті гроші куплю в бабусі ягід, яка сидить при дорозі і продає. Їй вони принесуть більше користі.
Відповісти
Платить экологический сбор для всех в небольших размерах это правильно. Куда бы вы не поехали в Европу платится отдельный ежедневный сбор в пользу места которое вы посетили(отдельно от платы за гостиницу)будь то Венеция или Барселона. Эти деньги идут на улчшение инфраструктуры , поддержание в порядке улиц , мостов и т д. Другой вопрос это прозрачность расходов со стороны властей и неизбежность наказания в случае воровства или неоправданных расходов.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні