На таке важко погодитись за життя, - Іван Сидор про трансплантацію органів

4
2
На таке важко погодитись за життя, - Іван Сидор про трансплантацію органів
Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор каже, що на впровадження нового закону про трансплантацію органів потрібно буде чимало часу.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині». Цей документ дає «зелене світло» впровадженню системи трансплантології в Україні, вводить посаду трансплант-координатора і запроваджує добровільну згоду на вилучення органів після смерті.

Тобто вилучити органи можна буде лише тоді, коли людина за життя дала на це згоду.

У Волинській обласній клінічній лікарні наразі готуються до трансплантації серця, нирок та печінки. Спеціалісти проходять навчання в одній з клінік Польщі, планують й підготовку фахівців у Мінську.

«У нас є все обладнання, але потрібне державне фінансування на створення спеціального майданчика для трансплантації. Для пересадки нирки треба одна бригада, яка буде забирати і вживлювати, для пересадки серця – дві. Треба транспортувати, виїжджати на місце. Сам механізм вживлення органів не є складним, складна організація», - наголосив Іван Сидор.

За його словами, якщо, наприклад, трапилася аварія на Ягодині, там треба мати вертолітний майданчик, вертоліт, аби перевозити органи від донора в спеціальні центри.

«Ми ще не знаємо як воно буде. До того ж, закон в Україні відмінний від білоруського. У нас будуть труднощі. Зокрема, якщо громадянин Білорусі не написав при житті заяву, що він не заперечує пересадці, то лікарі не питають в родичів, приїжджають і беруть органи. А в нас треба писати при житті заяву, що ти не заперечуєш. Це психологічно важко», - зауважив лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та що тут складного? Мені насрати на те, який відсоток мого тіла піде в землю гнити після смерті. Бажано було б, щоб поменше, і не під дорогезну каменюку, а під гарне щойно посаджене дерево!
Головне - скільки життів зможе врятувати моє вже МЕРТВЕ тіло!!!!!
Де підписати???
Відповісти
ще один простір для порупціі і махінацій
Відповісти
людина дала згоду,потім попала в аварію і іі недовго думаючи розібрали " на запчастини", може таке бути?В нашій корумпованій державі запросто
Відповісти
Скільки Сидору років? Того старого хабарника вже давно пора було б на пенсію відправти, якби не протекія Палиці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні