Інтернет-видання вибачилося перед нардепом Лапіним

2
10
Інтернет-видання вибачилося перед нардепом Лапіним
Інтернет-видання 0332.ua вибачилось перед нардепом Ігорем Лапіним за розповсюдження неправдивої інформації.

У період з 26 по 30 березня 2017 року на Інтернет-порталі було розміщено публікації про народного депутата Ігоря Лапіна, які, як виявилось під час проведення додаткового журналістського розслідування, містять неправдиву інформацію, - пише 0332.ua.

Далі подаємо текст без змін:

"Після ознайомлення юристів з матеріалами наших юристів, визнаємо, що зазначена інформація паплюжить честь, гідність та ділову репутацію народного депутата України Ігоря Лапіна, тому знята з сайту як недостовірна.

Нагадаємо, матеріали публікувалися з посиланням на інформацію Ігоря Рицка, який назвав себе бойовим побратимом Ігоря Лапіна та представником батальйону «Айдар», в якому командиром роти був Ігор Лапін.

На перший погляд інформація не викликала у журналістів підозр, тому була опублікована як новина на нашому сайті. Журналісти, друкуючи матеріал, не оцінили юридичну складову, і не врахували, що в статтях містяться прямі, але без жодного доказу, звинувачення у скоєнні злочинів.

У квітні 2018 року видання отримало позов від народного депутата Ігоря Лапіна, в якому викладені аргументи, які вказують на недостовірність інформації. Більше того, з наведених у позові фактів випливає, що інформація, яка публікувалася в ЗМІ з посиланням на Ігоря Рицка, виявилася завідома неправдивою, такою що паплюжить честь та гідність людини і громадянина.

Після ознайомлення з матеріалами позову, та проведення додаткового журналістського розслідування, визнаємо, що розповсюджена інформація є недостовірною, її поширення ганьбить честь, гідність та ділову репутацію Ігоря Лапіна. А в деяких випадках публікації містять образливі вирази та наклеп.

Редакція приносить вибачення за особисті звинувачення, які прозвучали в матеріалах на адресу Ігоря Лапіна, його батька, родини, найближчого оточення. Непідтвердженими та наклепницькими є звинувачення щодо його діяльності до обрання в парламент.

Зокрема, це стосується участі в бойових діях на сході нашої країни, діяльності в «Самообороні Майдану», адвокатській роботі, заняття бізнесом та навіть навчання в школі. Не маючи права, журналісти допустились помилки, та надали неправдиву інформацію про причетність Ігоря Лапіна до вчинення низки протиправних діянь, що мають ознаки злочинів. При цьому ми порушили не лише моральні права, а й конституційні.

Редакція визнає, що недостовірною є інформація про декларування доходів та походження коштів. Не підтверджується інформація щодо наявності рухомого та нерухомого майна, яке згадувалось в публікаціях. Отримавши матеріали, редакція їх надрукувала без перевірки даних. За коментарем до Ігоря Лапіна ми не зверталися. Також не уточнювали інформацію в інших осіб, які згадувалися в публікації. Жодних запитів та перевірки подібної інформації в реєстрах редакцією не здійснювалось.

Розуміючи відповідальність журналістів та редакції в цілому за розміщення неправдивої інформації, приносимо вибачення Ігорю Лапіну та особам, яких побіжно торкався матеріал, за поширену неправдиву, наклепницьку інформацію.

З точки зору дотримання моральної етики та забезпечення ділової репутації ЗМІ, матеріали зняті з сайту як такі, що паплюжить честь, гідність та ділову репутацію народного депутата України та громадянина Ігоря Лапіна".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну тепер нехай Лапін і на ТСН подасть, а там більше можна зірвати і навіть грошову компенсацію, за сюжети по замовленню Палиці, де Рицко теж дуже багато розповідав...
Відповісти
Це видання заснував зрадник українського народу Волянюк Саша на гроші які позичив в мене.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні