Як подушка впливає на якість сну

0
0
Як подушка впливає на якість сну
Якість нашого сну прямо пропорційна якості подушки, на якій спимо.

Про це повідомляє Живи активно!

І однією з причин проблем зі сном є звичайнісінька подушка. Ви можете спати в одному положенні більше чотирьох годин за ніч. А тепер уявіть, що це положення незручне.

«Те ж саме було б, якби ви зігнули голову і простояли так кілька годин», – каже Метью О'Рурк, фізичний терапевт в Спаулдінговій реабілітаційній лікарні.

То чи слід дивуватися болю в шиї і плечах, загальній в’ялості та поганому настрою зранку? Крім того, людям з апное – періодичними зупинками дихання уві сні, незручна подушка може перешкоджати проходженню кисню через дихальні шляхи.

Ось чому так важливо серйозно підійти до вибору подушки, без якої неможливо зручно влаштуватися і добре відпочити. Обираємо ідеальну подушку Критерії подушки індивідуальні. Оберіть те, що підійде саме вам. Твердість Любителям спати на спині і на боку потрібна подушка середньої твердості, щоб забезпечити підтримку шиї під час сну.

Якщо ви спите на животі – позиція, що передбачає періодичне закидання голови назад, обирайте м’яку подушку, інакше голова буде закидатися ще більше і на ранок болітиме шия. Але більшість часу в такому положенні голова буде поверненою вбік, що ще більше посилюватиме біль, якщо спати на занадто твердій поверхні.

Правило універсальне: чим нижча подушка, тим краще. Форма Прямокутні подушки підходять тим, хто більшість часу спить на спині, або на боку. Тим, хто спить на животі і любить обіймати подушку руками, краще підійде квадратна подушка.

Для тих, хто має печію, оптимальне положення тіла під час сну – під кутом 30 градусів від поверхні ліжка. Їм рекомендується використовувати подушку клиновидної форми. Матеріал Подушки з пуху та пір'я відштовхують пил та пилових кліщів, щоправда, коштують вони недешево.

Подушки з натуральної або штучної бавовни обійдуться дешевше, але вони створюють привабливе середовище для кліщів. Також за кругленьку суму можна купити спеціальну ортопедичну подушку, що підлаштовується під ваші форми і не створює додаткових проблем для алергіків.
Теги: сон, порада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні