Сьогодні Вознесіння: що не можна робити у свято

4
2
Сьогодні Вознесіння: що не можна робити у свято
Вознесіння Господнє – одне з головних християнських свят, дата якого змінюється щороку: вона залежить від дня святкування Великодня, але завжди припадає на четвер.

На 40-й день після Великодня православна церква святкує одне з 12 головних свят року - Вознесіння Господнє. Повна назва свята - Вознесіння Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа, - пише Уніан.

Історія свята

Вознесіння Господнє - день, коли Христос вознісся на небо і сів "праворуч від Отця". Після свого воскресіння він з'являвся своїм учням, розмовляв з ними і повчав їх, звелів чекати пришестя Святого Духа. Він піднявся з учнями на гору Єлеонську, де востаннє благословив їх та вознісся на небо.

Дата Вознесіння у 2018 році

У 2018 році Вознесіння Господнє припадає на четвер, 17 травня.

Чого не можна робити на Вознесіння:

- лаятися, лихословити;
- займатися обжерливістю та веселитися;
- виносити сміття;
- плювати на землю (Ісус у святковий день продовжує свій земний шлях дорогами);
- відмовляти мандрівникам;
- займатися сексом;
- у цей день не відспівують покійників;
- займатися важкою роботою по дому (вважається, що це відволікає від роздумів про Господа);
- не можна вимовляти слова "Христос Воскрес", оскільки у цей день з храмів виносять плащаницю.

Традиції, прикмети і ворожіння:

За слов'янською народною традицією, з цього дня весна закінчується й починається перехід до літа, тому вже можна не боятися похолодань. Вважається, що якщо на Вознесіння хороша погода, то вона протримається до 21 листопада, Дня святого Михайла.

А дощовий день, згідно з прикметами, віщує неврожай та хвороби у худоби. Якщо викупатися на Вознесіння в річці – здоров'я буде міцним. Якщо курка знесла у цей день яйце, його потрібно підвісити під дахом будинку, щоб воно захищало мешканців від нещасть.

Почути каркання ворони в цей день – добрий знак. Цього дня вмивалися росою: вважалося, що на Вознесіння Господнє вона стає цілющою. У день Вознесіння потрібно молитися про благополуччя і здоров'я: в цей день, перед тим, як зійти на небеса, Господь, як прийнято вважати, вислуховує усі прохання людей і виконує їх.

Також у цей день варто попросити вибачення у всіх, з ким ви у сварці. На Вознесіння існує звичай "ходити на роздоріжжя" - в гості до рідних та знайомих і дарувати їм спечені з пшеничного тіста на меду та з цукровими візерунками "драбинки", що символізують шлях на небо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби був Бог, не було б Чекатило, закатувавший 56 людей, з них майже половина діток!( Не було б війн, мусорів, податківців, СБУшників та іншої нечисті!
...........
Пригадайте скільки крові пролилось коли насаджували «православ‘я» в Україні!!! Усі віри від Нечистої! Схаменіться і йдіть працювати, створювати!!!
Відповісти
Вы вообще представляете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то левые новости и мы часто не получаем статьи из первых рук.
Перебрав много источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что СМИ показывают хоть какую то картину жизни в которой находимся.
Очень важно в современном мире отбирать реальные СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как поехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-voditelem-dalnobojshhikom-kakie-vakansii.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/perevedennya-godinnikiv-na-zimovij-chas-v-ukraini-v-2016-roci-2.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/obyavlen-v-ukraine-godom-matematicheskogo-obrazovaniya.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/yakogo-chisla-den-babaka-v-2017-roci-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/data-paski-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-gruden-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні