Особливості реклами в інтернеті

0
8
Особливості реклами в інтернеті
Однією з найважливіших складових будь-якого бізнесу є реклама. Недарма її називають двигуном торгівлі. Адже навіть самий чудовий товар або послуга не будуть користуватися попитом, якщо про них не дізнаються потенційні покупці.

Основними відмітними рисами реклами в Інтернеті є наступні:

Особливість 1. Інтерактивність
Коли реклама розміщується в пресі, на білбордах чи на телебаченні, взаємодія з споживачем є односторонньою. В Інтернеті ж реклама прагне залучити потенційного клієнта в який-небудь процес.

Користувач має можливість реагувати на розміщений рекламний матеріал. Це може бути перехід по запропонованій гіперссилці, клік на банер, реєстрація або відповідь на поставлене питання. Тобто інтернет-реклама припускає виконання відповідної дії від користувача.

Особливість 2. Збільшується аудиторія Інтернет простору
Аудиторія всесвітньої мережі постійно збільшується, і поки що передумов до уповільнення цього процесу не спостерігається. При цьому значна частина мають доступ до Інтернету є ласим шматком для рекламодавців, оскільки відноситься до категорії платоспроможних громадян.

Звичайно, деякі соціальні і вікові групи поки не залучені в цей процес. Тому компанії, для яких вони представляють інтерес як потенційні клієнти, змушені активно використовувати інші канали реклами. Проте частка таких рекламодавців в загальному числі не надто велика.

Особливість 3. Можливість просування своїх продуктів тільки для цільової аудиторії
Засоби аналізу рекламних систем дозволяють виділяти серед безлічі користувачів саме тих, хто може зацікавитися конкретним продуктом. Такий процес отримав назву таргетингу.

При цьому можуть виділятися як групи користувачів, які шукають конкретний товар або послугу, так і ті, хто цікавляться якимись матеріалами, що мають непрямий зв'язок з просуваємою продукцією.

Інтернет дозволяє виділяти свою цільову аудиторію по безлічі ознак. Це може бути географія проживання, вік користувача, коло його інтересів, вже покупки або наявне майно, до якого необхідні супутні товари.

Таргетинг дозволяє відсікати тих, хто не входить в сферу інтересів рекламодавця, і таким чином зробити рекламу ефективнішою. Адже якщо кошти витрачаються на просування продукції тим, хто спочатку не є потенційним клієнтом, така реклама буде марною тратою грошей.

Особливість 4. Можливість точного вимірювання всіх показників реклами
Оскільки в Інтернеті фіксується практично кожна вчинена користувачем дія, можна відстежувати ефективність всієї рекламної компанії в цілому, так і кожного з її елементів окремо.

В даний час існує безліч систем, які аналізують використовуючі рекламні засоби та видають їх кількісні результати.

Важливо, що цей процес відрізняється високою оперативністю. А це означає можливість швидкого та своєчасного реагування. Рекламодавець може скорегувати проведену рекламну компанію, відмовитися від тих способів, які не приносять потрібного результату, і збільшити вкладення в більш ефективні види реклами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні