Луцьких перевізників змусять покращити стан маршруток та їздити по графіку

12
-2
Луцьких перевізників змусять покращити стан маршруток та їздити по графіку
Луцький перевізників зобов'язали підвищити якість послуг, санітарний стан маршруток та їздити згідно графіку.

Про це йлося під час підписання меморандуму про співробітництво між Луцькою міською радою та перевізниками у вівторок, 15 травня, - пише ІА Волинські новини.

Після громадських обговорень про підняття вартості проїзду у тролейбусах і маршрутках перевізники наголошували, що не всі їх побажання враховані.

Як зазначає видання, коли останній раз розглядали питання щодо вартості тарифів, дизпаливо коштувало 21 гривню за літр. Також підвищився рівень мінімальної зарплати, тож перевізники наполягають на підвищенні тарифу.


Зі свого боку, відповідно до меморандуму, перевізники зобов’язані підвищити якість послуг, санітарного стану маршруток, графіку їхнього руху тощо.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що незалежно від того, підвищиться вартість проїзду чи ні, автобусні перевезення у Луцьку були і будуть. Питання полягає не стільки у вартості проїзду, скільки у поведінці водіїв. Він повідомив, що 35 % скарг лучан стосуються хамства водіїв маршруток, перепалок з пасажирами.

Крім того обговорили і стан автобусів, які використовуються не один рік. Попри зношеність, перед виходом на маршрут їх потрібно принаймні чистити, аби пасажир, який сів у маршрутку в білій сорочці, міг вийти з неї у незаплямованому вбранні. Люди хочуть поваги до себе, аби транспорт приходив вчасно, хочуть їздити у нормальних маршрутках.


Таким чином, меморандум спрямований на те, аби перевезення у місті здійснювалися на високому якісному рівні.

У меморандумі про надання якісних та комфортних послуг з перевезення пасажирів йдеться про те, що у зв’язку із численними зверненнями лучан щодо незадовільної роботи громадського транспорту, враховуючи факт відсутності оновлення рухомого складу протягом 10 останніх років, перевізники та міська влада домовилися врегулювання проблеми за низки умов.

Так, перевізники повинні щороку оновлювати рухомий склад мінімум на 10% з екологічними показниками не нижче Євро-3. Також їх зобов’язують виконувати умову про оголошення зупинок, забезпечувати роботу навігаторів, щодня подавати на маршрути автобуси в належному санітарному стані та зовнішньому вигляді.


Одним з пунктів меморандуму є беззаперечне дотримання графіків руху автобусів, присвячення уваги проведенню інструктажів з водіями щодо ввічливого спілкування з пасажирами. Перевізники зобов’язуються надавати матеріали з розрахунками для перегляду рівня тарифів у випадках змін умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, у тому числі, у разі зміни вартості пального більше, ніж на 10 %.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Абсурд, щоб покращити якість треба фінансові витрати збільщити, а тариф не покриває навіть поточних критичних витрат. Буде маршрутка 10₴ , буде і якість ,і умови.... дешеве якісним не буває.
Відповісти
От молодець ДІДО ,розумно сказано, а ВИ задумайтесь.
Відповісти
буде маршрутка по 10 грн, то будеш возити порожні крісла - безкоштовно, а не людей
Відповісти
а якщо будуть порушення меморандуму ,якісь адміністративні санкціі будуть,чи просто пальчиком -ню-ню?
Відповісти
пальчиком ню-ню і на карманчик адміністрації кап-кап, а декому навіть і шлоп-шльоп
Відповісти
І що ти мелеш "бабо".Щоби просто прибрати в салоні і вимити долівку грошей не потрібно.Просто елементарна культура і повага до пасажирів.
Відповісти
халявщик, щоб прибрати легкове авто треба 100₴, а автобус дорожче... і це тре щодня ... Пі.Сі. Совковий люмпен хоче щоб їм платили більшу зарплату, і тоді вони будуть краще працювати і не красти... але самі платити комусь не хочуть більше.
Відповісти
Елементарна культура і повага повинні бути взаємними. Скільки не прибирай автобус, якщо там дерти сидіння, лузати на підлогу насіння та проявляти свої художні здібності на стінах, то ніяких грошей не вистачить....
Відповісти
О, то Ви "бабо" маєте авто і навіть ціну прибирання встановили-це радує.То Ви не "совковий люмпен"-такий собі "буржуа..."А прибрати автобус,який тебе "годує",дійсно нічого не вартує,а люди це оцінять і приємно буде всім і настрій покращиться в цей нелегкий час.
Відповісти
Ти попробуй виїздити 14 годин на маршруті, а потім ще вимити весь автобус.
Відповісти
14 годин забороняє чинне законодавство України і Трудовий Кодекс.А якщо вони його не читають,або не хочуть знати,то це не сюди...І нічого писати дурниці.
Відповісти
Красти менше треба і буде все.яше вам гроші платити ви за день вкрадете зарплату.Забрати від вас готівку,електронний квиток,а тоді побачимо,як ви будете співати.яа 14 год. Їхдити-це злочин,ви смерть несете пасажирам,вам штрахувати треба на пару тисяч.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні