Яку роботу пропонують волинянам у Польщі

5
-2
Яку роботу пропонують волинянам у Польщі
«Добре там, де нас немає», - любить казати чи не кожен українець. Десь кращі умови життя, ставлення до людей, ціни, і найбажаніше – заробітна плата. Цікаво, що у 2017 році у пошуках кращої долі у Польщу виїхали 250 тисяч волинян.

У соціальних мережах є безліч спільнот, де роботодавці публікують вакансії. Інтернет-видання «Волинь24» проаналізувало одну із спільнот у Фейсбуці «Робота в Польщі».

Тут пропонують роботу окремо як для жінок та чоловіків, так і для сімейних пар. А заробітна плата залежить від об’єму зробленої роботи та від кількості годин, які працювала людина. У коментарях волиняни масово зголошуються попрацювати на будівництві, сільськогосподарських та інших роботах.


РОБОТА ДЛЯ ЖІНОК

* Склад одягу – 10 злотих за годину

На склад вживаного одягу запрошують дівчат, віком до 30-ти років. В обов’язки входить сортування одягу з контейнера, пакування його у мішки, а також відрізання ґудзиків та інших деталей одягу.

Пропонують проживання у двоповерховому будинку, де є душ, кухня та інтернет. Однак проживання у помешканні роботодавця вартує 11 злотих на добу. Натомість до місця роботи довозять транспортом фірми, яка розтрати за паливо бере на себе.

Вимоги: вік до 50 років та пристосування до швидкого темпу роботи.

* Збір полуниці та малини – 10 злотих за годину

Для збору малини та полуниці запрошують жінок до 50 років. Цікаво, що заробітна плата залежить не від зібраних кілограмів, а від часу роботи.

Пропонують безкоштовне житло зі всіма зручностями, яке знаходиться неподалік робочого місця. У кімнаті проживатимуть 3-4 людини.
Вимоги: робота з понеділка по суботу, 7:00 до вечора. Цікаво, що кількість годин не обмежена, а охочі заробити більше можуть працювати і в неділю.

* Догляд за саджанцями – 11 злотих за годину

Набирають групу жінок на догляд за саджанцями полуниці Фріго. Робочий день 10-12 годин. Заробітну плату виплачують щосуботи.
Пропонують готель зі всіма зручностями, який розташований на території фірми.

* На склад одягу – 10, 5 злотих за годину

На склад одягу від бренду «ZARA» шукають жінок. Потрібно складати, пакувати речі, клеїти стікери.

Пропонують житло з хорошими умовами. Однак за комунальні послуги потрібно платити 100 злотих в місяць.

* Збір помідорів у теплицях – 10 злотих за годину

На роботу шукають жінок для збору помідорів із скляних теплиць. Робочий день триває 10-12 годин.
Пропонують безкоштовне житло.

РОБОТА ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ

* Мурування – 22 злотих за квадратний метр

На мурування шукають чоловіків з досвідом роботи.
Пропонують житло за 200 злотих в місяць. Роботодавці запевняють що з виплатою авансів та заробітної плати проблем немає.

Вимоги: медична книжка, яку роботодавці роблять за власний рахунок.

* Водії різних категорій – понад 6 000 злотих в місяць

На роботу запрошують водіїв категорій В, С, СЕ. Для водіїв різних категорій отримують різні заробітні плати. Так, шоферу категорії В пропонують 4 000 злотих, С -5 000 злотих, а категорії С – від 6 000 злотих.

* Укладання бруківки

Шукають чоловіків, віком від 23 до 60 років на укладання бруківки. Робочий день триває 8-10 годин в день.

Вимоги: досвід роботи до 2 років та водійські права категорії B. Від працівників також вимагають готовність виконувати організаційні та допоміжні роботи.

Пропонують безкоштовний спец-одяг, офіційне безкоштовне та житло. Однак за помешкання працівники вимушені платити самостійно – 450 злотих в місяць.

* Робота в ковбасному цеху – 10,25 злотих за годину

На ковбасний цех шукають чоловіків віком до 63 років, які б пакували та клеїли стікери на ковбасні вироби. Робота виконується у три зміни, а робочий день – 12 годин. Роботодавці запевняють, що кожні чотири години є перерви, тривалістю у 15 хвилин. Вихідний – через кожні чотири робочі дні.

Пропонують безкоштовне харчування чотири рази в день та місце для проживання з хорошими умовами проживання. Однак за помешкання потрібно платити 300 злотих в місяць.

Роботодавці запевняють, що заробітну плату виплачують щомісяця.
Вимоги: відсутність шкідливих звичок.

РОБОТА ДЛЯ СІМЕЙНИХ ПАР

* Пакування овочів – 9 злотих за годину

На тепличне господарство шукають сімейну пару, яка б займалася пакуванням та сортуванням помідорів та огірків. Роботодавці запевняють, що жінки не складають ящики, а лише поповнюють їх овочами. Натомість чоловіки складають ящики у палети.

Робоча зміна триває 12 годин, за бажання можна працювати й довше. Субота й неділя – робочі, однак охочі відпочити, можуть у неділю не працювати.

Пропонують безкоштовне житло на території, де розташовані теплиці.

* Збір ягід – 3 злотих за кілограм

На збір ягід шукають сімейні пари, віком до 60 років. Сезон починається з початку липня та закінчується до кінця вересня.
Графік роботи триває з 7:00 до 19:00, однак бажання працювати довше роботодавцями вітається.

Пропонують проживання у приватних будинках зі всіма зручностями та офіційне працевлаштування.

* Пакування сандвічів та барбекю – до 12 злотих за годину

На роботу шукають сімейну пару, віком до 50 років, яка б пакувала й фасувала сандвічі та барбекю. Робоча зміна триває 10-12 годин, з 10:00 до 22:00 години. Заробітна плата за перший місяць роботи – 10,25 злотих за годину, наступний – 11, а з третього місяця роботи – 12 злотих за годину.

Пропонують безкоштовне житло, обід та компенсацію вартості проїзду.

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де покарані кривдники українців ?..
Відповісти
Дома не хочуть працювати важко, тільки пільги ,субсидії вимагають. Зате на чужині працюють по 16ть годин. Якби вони в Україні так працювали, то б також мали велику зарплату.
Відповісти
а де така робота в Луцьку за яку платять -погодинно ? А на землі то тільки горба можна "наїсти"
Відповісти
Цікаво, а польські жінки також працюють по 12 годин як ми раби.
Відповісти
Працюють,але десь в Німеччині або в Англії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні