Курячих справ майстер. Волинянин розповів, як «підсів» на цесарок та фазанів

0
2
Курячих справ майстер. Волинянин розповів, як «підсів» на цесарок та фазанів
У дворі Миколи Веремійчика із села Заріччя Володимир-Волинського району – понад сім десятків птаства унікальних порід, найбільше поміж – них - цесарок.

Про те, як чоловік захопився розведенням цесарок, розповідає «Слово правди».

Усе почалося зі знайомства в інтернет з птахівниками з інших регіонів, які продавали яйця фазанів порід «мисливський» і «румунський», цесарок «загорська», каже Микола Веремійчик.

Нині в його господарстві в невеликій загорожі за сіткою жваво бігають сріблясті цесарки з яскраво-червоними гребенями, гордовито ходять великі півні й кури породи «мастер грей» і «адлер».

«Вирощувати і розводити цесарок не важко, а для мене одне задоволення. Приходжу втомлений з роботи і відразу йду до свого птаства. Біля них відволікаюся від буднів, заспокоююсь. Особливо люблю спостерігати за пташенятами. Буває годинами просиджую біля них, то не раз дружина Світлана жартує: знову релаксував?» - розповідає Микола.

Господар знає чимало цікавого про цесарок. Яйця цесарок мають товсту і міцну шкаралупу, а тому можуть довго зберігатися. Цесарки починають нестися в один час – у квітні-травні. За сезон самка цесарки несе до ста яєць. Вони не люблять нестися на відкритих місцях, надають перевагу облаштованим «гніздам».

На відміну від курей цесарки ніколи не порпаються в землі, а шукають їжу на поверхні. Цесарки люблять колорадських жуків. Вони витривалі і майже не хворіють. Взимку ніколи не сідають на сніг, бо бояться білого кольору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні