Іншого шляху, ніж ставати господарями у власному багатоквартирному будинку, не існує, - Роман Семенуха*

0
0
Іншого шляху, ніж ставати господарями у власному багатоквартирному будинку, не існує, - Роман Семенуха*
Луцьк впродовж кількох останніх років впевнено утримує лідерство щодо енергоефективного міста. Недарма і перший в Україні центр з енергоефективності та енергозбереження було відкрито саме в обласному центрі.

В рамках робочої поїздки на Волинь Роман Семенуха відвідав Центр енергоефективності, де ознайомився з кращими практиками для ОСББ, які діють у Луцьку, а також з'ясував, з якими труднощами стикаються на практиці керівники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

“Сучасний навчальний центр, куди з'їжджаються з усіх куточків України, — це величезне надбання не лише для Луцька, а й для держави вцілому, - наголосив депутат Верховної Ради України. - Хочу зауважити, що Луцьку очевидно потрібні вибори міського голови. Найближчий до Польщі обласний центр і місто такого рівня не можуть бути без легітимного мера.



Коли люди стають співвласниками, вони хочуть мати певні гарантії, бо дуже часто навіть усні домовленості мають нести за собою їх виконання. Будемо говорити об'єктивно: фінансова децентралізація згортається. Бюджет розвитку, на жаль, може теж зменшуватися. І коли ти вступаєш на шлях самостійності, дуже важливо мати дорожну карту гарантій, що міська рада тебе чує і що є легітимний голова, до якого ти прийдеш, і якщо він тобі дасть слово, він його виконає. Відповідно, кожен мер має під певні програми більшість у міській раді. А це — стабільність і, відповідно, передбачуваність. Моя думка, що Верховна Рада просто зобов'язана зробити для міста Луцька, і це її конституційний обов'язок — призначити якнайшвидше вибори мера. Від “Самопомочі” ми зробимо все можливе, щоб цей процес пришвидшити”.



Голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк — одна з перших в Україні, хто ініціював створення ОСББ у своєму будинку. З того часу активно допомагає в об'єднанні та запровадженні заходів з енергоефективності не лише лучанам, а й представникам ОСББ з усієї України. З депутатами від “Самопомочі” співпрацює, аби адаптувати нинішнє законодавство до викликів часу.

“Такі зустрічі із депутатами Верховної Ради дають нам розуміння того, що ситуація зміниться не лише в нашому місті, а й в країні вцілому, зауважила Юлія Сабатюк. Йдеться і про енергозбереження, і про самі стосунки із тими депутатами, які мають право приймати відповідні рішення на найвищому державному рівні, і про населення. Нас, споживачів, людей, які живуть в нашій країні саме згідно з тими законами, які прийняті нашими депутатами.

“Самопоміч” завжди активно відстоювала розвиток в нашій державі енергоощадності, допомагала впроваджувати в життя відповідні правки до законів, які б спрощували нашу роботу на практиці з осбб, з особливостями прав власності у багатоквартирних будинках. Чим більше депутатів буде розуміти важливість цих процесів і впливати на них на своєму рівні, тим швидше пересічний споживач зможе споживати ощадливо, навіть проживаючи у старому будинку”.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні