Про освіту, доступне житло та корупцію у вишах, - нардепи від «Самопомочі» зустрілися зі студентами*

0
-2
Про освіту, доступне житло та корупцію у вишах, - нардепи від «Самопомочі» зустрілися зі студентами*
Народні обранці від політичної партії «Самопоміч» Тетяна Острікова та Роман Семенуха 10 травня у Луцьку зустрілися з представниками активної молоді.

Захід, на якому студенти та інші молоді люди мали змогу поспілкуватися з депутатами, задати свої цікаві запитання та отримати обґрунтовані відповіді, проходив під гаслом «Україна 2030: виклики для молоді».

Зустріч видалась надзвичайно цікавою. Роман Семенуха, який у студентські роки очолював «Молодий рух», коротко розповів присутнім про своє професійне життя. Про те, чим займався до депутатства та як потрапив у велику політику.



Потім мова зайшла про освіту в Україні, її доступність, актуальність та якість. Про корупцію та роботу державних інституцій. Про те, чому молодь виїжджає за кордон і як зупинити стрімку деградацію держави.

Зокрема, Роман Семенуха зазначав, що нині в Україні є величезний розрив між освітою, яка пропонується громадянам та реальним ринком праці.
«У нашій державі дуже багато людей із вищою освітою. Кожного року з українських вишів виходить велика кількість незатребуваних спеціалістів, які не можуть влаштуватися на роботу. Натомість є гострий дефіцит робітничих кадрів, яким готові платити конкурентну зарплатню» - акцентував Роман Семенуха.



За словами депутата, корупція у сфері освіти просто процвітає. Університети «перетворились на ксерокси дипломів, тому їх кількість необхідно зменшувати». А в управлінні ВУЗами надавати більше повноважень студентському самоврядуванню та батькам студентів.

Ще однією суттєвою проблемою для української молоді є житло. У нашій державі немає чесних та прийнятних кредитів, як на Заході. А без цього купити житло молодій сім’ї майже не реально. Молодь не впевнена у завтрашньому дні, а тим більше – у післязавтрашньому, адже із пенсіями проблема не менша. Тому нині й спостерігається великий відтік молоді за кордон.
«Але як тільки почне відроджуватися економіка і забезпечуватимуться соціальні гарантії – люди повертатимуться, так як це у свій час відбувалося в Польщі» - додав Роман Семенуха.

Тетяна Острікова нагадала про те, що «Самопоміч» нині активно залучає до співпраці молодь, адже майбутнє потрібно творити разом.

«Ми – перша політична партія в Україні, яка створила своє молодіжна крило за принципом окремої громадської організації, з окремим фінансуванням і вона доволі активно працює. Заходи, організовані нашою молоддю, відбуваються у багатьох містах України. І у нас молодь справді має вплив на прийняття рішень та реально його використовує» - підсумувала Тетяна Острікова.



P.S. Тетяна Острікова – в.о. голови Волинського обласного осередку політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», голова підкомітету з питань митної справи Комітету з питань податкової та митної політики. У партії «Самопоміч» Острікова відповідає за напрямок розвитку підприємництва, економічної політики, бюджету, фінансової децентралізації, податкові та митні питання.

Роман Семенуха – голова Харківського обласного осередку партії «Самопоміч», член Комітету з питань інформатизації та зв’язку. Відповідає в партії за напрямок пенсійного забезпечення та соціальної політики, а також за розвиток цифрових технологій.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні