«Знизити мито на ввіз іноземних авто» - у Луцьку нардепи від «Самопомочі» зустрілись із «євробляхарями»*

3
3
«Знизити мито на ввіз іноземних авто» - у Луцьку нардепи від «Самопомочі» зустрілись із «євробляхарями»*
Активісти–власники авто на іноземній реєстрації та усі, зацікавлені цією темою, 10 травня у Луцьку мали змогу зустрітися із нардепами від політичної партії «Самопоміч» Тетяною Остріковою та Романом Семенухою.

«Потрібно знизити акцизи, адже акцизи на вживані іноземні авто є надвисокими і складають основне податкове навантаження», - наголосила Тетяна Острікова. Також вона зазначила, що у депутатів від «Самопомочі» є чітка позиція та стратегія того, як зробити автомобілі доступними для простих громадян. Також вона згадала про розроблений членами партії законопроект, який складається із кількох вагомих пунктів.



Нагадаємо, що згідно із попередньо прийнятим законопроектом було тимчасово, до кінця 2018 року, знижено акциз на автомобілі, старші 2010 року виробництва.

Роман Семенуха зазначив, що зараз завдання «Об’єднання «Самопомочі», як політичної сили, - існуючі тимчасові ставки для машин, старших за 7-8 років, «перенести як постійно діючу норму податкового кодексу для всіх».



«Після цього ми понижуємо умови для ввезення і говоримо, що можна ввозити авто не старше, наприклад, 2003 року випуску» - зазначив нардеп.

Далі, на думку колег-депутатів, є два варіанти: або запроваджувати для таких авто техогляд, або визнавати техогляд європейських держав.

Разом з тим вони говорили, що нині Україна не може забезпечити своїх громадян автомобілями власного виробництва, бо вони дорогі і неконкурентноздатні. А також немає кредитування, як це було кілька років тому.

Представник активістів Вадим Романюк наголошував, що з 2016 року своїми активними діями їм вдалося привернути увагу до проблеми автівок на іноземній реєстрації.



«Ми проводили різноманітні акції, перекривали міжнародний пункт пропуску «Ягодин», нас підтримали Львівська, Запорізька та інші області. Було розроблено законопроект «5567», співавтором якого є «Самопоміч». Кінцева мета законопроекту – домогтися доступного авто для кожного українця. До того ж, це дозволило б додатково наповнити бюджет України на мільярди гривень», - акцентував Вадим Романюк.

На завершення зустрічі всі її учасники дійшли висновку, що лише спільними зусиллями влади, активістів та громадськості вдасться вирішити проблему «євроблях» в Україні. Держава повинна обов’язково контролювати, хто є власником авто, хто ним керує і хто нестиме відповідальність у разі створення ДТП. Адже кожна людина хоче і має право на безпеку на дорозі.



P.S. Тетяна Острікова – в.о. голови Волинського обласного осередку політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», голова підкомітету з питань митної справи Комітету з питань податкової та митної політики. У партії «Самопоміч» Острікова відповідає за напрямок розвитку підприємництва, економічної політики, бюджету, фінансової децентралізації, податкові та митні питання.

Роман Семенуха – голова Харківського обласного осередку партії «Самопоміч», член Комітету з питань інформатизації та зв’язку. Відповідає в партії за напрямок пенсійного забезпечення та соціальної політики, а також за розвиток цифрових технологій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо українцю дешеві автомобілі. Краще хай купують батончики рошен, і ходять пішки.
Відповісти
Черговий популізм перед виборами... Садовий загатив Львів сміттям, а репер мріє завалити країну металобрухтом.
Відповісти
дідо ,ти тормоз в європі так не думають
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні