Цьогоріч треба відкрити перинатальний центр, - губернатор Савченко. ФОТО

0
-2
Цьогоріч треба відкрити перинатальний центр, - губернатор Савченко. ФОТО
Цьогоріч у Луцьку мають відкрити сучасний заклад надання медичної допомоги для новонароджених та їх мам – Волинський обласний перинатальний центр.

У четвер, 10 травня 2018 року, голова облдержадміністрації Олександр Савченко особисто проінспектував будівництво, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За словами в.о. начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслава Наумчика, проект складається з п’яти етапів, а саме:

-реконструкція з прибудовою будівель Волинського обласного перинатального центру;

- будівництво акушерсько-гінекологічного корпусу;

- будівництво жіночої консультації;

- реконструкція зовнішніх інженерних мереж;

- капітальний ремонт неонатального корпусу дитячого територіального медичного об’єднання.

Загальна вартість будівельних робіт відповідно до проектно-кошторисної документації становить більше 230 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що капсулу і перший камінь заклали ще у 2000 році. Разом з тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком на цій події був і Президент України Леонід Кучма, якого голова ОДА тоді попросив стати «хрещеним батьком центру». Але, через проблеми із фінансуванням, будівництво медзакладу розпочали аж у 2012 році.

"Всім відомо, що стіни не лікують, лікують спеціалісти висококваліфіковані і високотехнологічне обладнання. Для того, щоб надавати якісну, безпечну і доступну допомогу потрібне обладнання. Це дихальні апарати для дітей, різні варіанти цього обладнання, монітори для спостереження за станом новонародженого.....саме дітей. Найбільш дороговартісна частина обладнання - це саме обладнання для діток, для їх реанімації, для їх виходжування та лікування. І, сподіваємося, нам його закупляють", – зауважила т.в.о. керівник Волинського обласного перинатального центру Ніна Загребельна.

"В цьому році ми повинні ввести його в дію. Ті умови, які ви бачили в старих приміщеннях, вони не надихають. Мені здається, що це одна із причин, чому в нас падає народжуваність. А в такому красивому приміщенні з новітнім обладнанням та першокласними фахівцями – все буде зовсім по-іншому. Медицина Волині завжди славилася і є однією із найкращих, а, дай Бог, із введенням цього об’єкту в дію, ми точно будемо найкращі", – резюмував Олександр Савченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні