З московської сторони є перепони для об'єднання церкви, - Філарет у Володимирі

3
3
З московської сторони є перепони для об'єднання церкви, - Філарет у Володимирі
У Володимирі-Волинському патріарх УПЦ (КП) Філарет відправив службу у місцевому Соборі Різдва Христового. А також відбулася прес-конференція на якій можна було поставити різноманітні запитання Патріарху.

Філарет відправив службу у соборі у четвер, 10-го травня, - пише "Буг".

Нагадаємо, що Філарет прибув до Володимира-Волинського ще вчора, де на вїзді до міста його зустріли представники місцевої влади.

Сьогодні ж після служби в Соборі Святійший разом з представниками духовенства відправилися до Стели Герої, які загинули в АТО. Там можнавладці поклали квіти та помолилися. Додамо, що це другий візит Філарета до Володимира-Волинського, перший відбувся ще у 1991 році.

Під час прес-конференції Філарет розповів, що йому дуже сподобався Володимир-Волинський. На його думку у місті живуть дружні люди. Також Святіший акцентував увагу тому, що у місті чисто, прибрано.

Далі говорили за створення помісної церкви. Основний меседжер розмови з Філаретом - окупація і розподіл країни відбувається відразу на двох фронтах. Перший – це військові дії на Сході країни, а другий – боротьба київського та московського патріархату. Святіший вважає, що саме церква зможе об’єднати людей в одній країні і захистити від розбрату.

Філарет розповів про візит до Бельгії, де працювали для того, щоб українська церква скоріше отримала автокефалію. Додав Святіший, що з московської сторони були перепони, однак європейці розуміють важливість створення Української помісної церкви.

“Ми пробиваємося, з нами готові спілкуватися,” – наголосив Філарет розповідаючи про візит до Європи.

Також говорили про військові дії на Сході і чи не перечать вони настановам Біблії.

“Зло і гріх треба ненавидіти, а людину – любити! Це не ми прийшли до них вбивати людей, а вони до нас. Ми маємо себе захистити. Не потрібно спекулювати християнською любов’ю”, – відповів Святіший.

Зустріч з патріархом тривала близько 30 хвилин. На завершення підняли питання, чому не прийшли Володимир-Волинські священники московського патріархату. Філарет висловив припущення, що певно не захотіли. Адже священник римо-католицької церкви Лєшєк Кошляга був присутній.

Щодо історичної пам’ятки Успенського Собору, то Філарет висловив сміливу перспективу для храму: “На чиїй землі він стоїть? На українській? От і їй буде належати”. Цими ж словами була завершена зустріч.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шлях до об'єднання відкритий, Філя має покаятись для початку, а там буде видно.
представник РКЦ сидів як смотрящій, не впадайте в ілюзії.
Відповісти
ГЕТЬ АНАФЕМОВАНОГО філарета! «...розкол не змивається навіть мученецькою кровю...»
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні