Як луцький депутат Євген Ткачук «намутив» маєток в парку. РОЗСЛІДУВАННЯ

17
1
Як луцький депутат Євген Ткачук «намутив» маєток в парку. РОЗСЛІДУВАННЯ
Ще на початку 2000-х шматок парку імені 900-річчя Луцька хотіли виділити під приватну забудову. Місцеві запротестували. Прокуратура змушена була втрутитись і через суд повернула землю громаді. Але - не всю...

Одна із ділянок в судових баталіях «загубилась». Нині тут добудовує маєток луцький депутат Євгеній Ткачук.


ПЕРЕПОЛОВИНИЛИ

Парк імені дев’ятисотої річниці міста – одна з родзинок Луцька.
Його спорудили у 1985 році посеред гамірного «мурашника» – 33-го мікрорайону.

Та площа мальовничої зеленої зони на березі Сапалаївки уже зараз зменшилася майже вдвічі: із 33 до вісімнадцяти з половиною гектарів… Частину землі, де зараз розмістився комплекс «Срібні лелеки», викупили на аукціоні. А ще один шмат вздовж вулиці Космонавтів у 2001 році вирішили розділити між собою поважні мешканці: судді, бізнесмени, політики, під приватні маєтки…

Луцький виконком без особливих турбот провернув цю оборудку.
Спершу роздав землі, а за кілька хвилин, на тому ж засіданні, встановив межі парку, не включивши туди майже гектар «свіжовиділеної» землі.

«Міська рада незаконно в 1998 році делегувала повноваження виконкому і виконком впродовж чотирьох років якщо не тисячі, то сотні земельних рішень наштампував», - так оцінює масштаби земельнихоборудок екс-мер Луцька Богдан Шиба.

Землю на березі Сапалаївки «нарізали» доволі впливовим людям, серед яких – рівненський суддя Вадим Торчинюк, власник популярного пивного клубу «Кораблик» Леонід Цимбалюк, сестра нинішнього нардепа Сергія Мартиняка та своячениця одіозного тренера Віталія Кварцяного – Іванна Кварцяна… Проте ніхто із цих людей навіть не починав будівництва… Можливо, вплинули активні протести місцевих, а, можливо, просто зрозуміли цинічність ідеї зруйнувати шмат міського парку.

Так чи інакше, а прокуратура у 2014 році через суд повернула землю місту. Щоправда, не всю…

Парк імені 900-річчя Луцька заклали у 1985 році
Парк імені 900-річчя Луцька заклали у 1985 році
Частину парку на початку 2000-х продали з аукціону. Тепер тут - ''Срібні лелеки''
Частину парку на початку 2000-х продали з аукціону. Тепер тут - ''Срібні лелеки''
Ще шмат парку хотіли виділити під приватну забудову
Ще шмат парку хотіли виділити під приватну забудову
Прокуратура повернула цю землю вздовж вулиці Космонавтів громаді
Прокуратура повернула цю землю вздовж вулиці Космонавтів громаді


ВИНЯТОК ДЛЯ ДЕПУТАТА

Одну ізділянок,за адресою - вул.Космонавтів, 23, прокуратурі відсудити не вдалося.

Власницею цієї землі у всіх документах вказана лучанка Оксана Ходзюк. Особа не публічна, маловідома, та, як часто буває – з «правильними» родинними зв’язками.

Луцький депутат, голова земельної комісії, Євгеній Ткачук навіть не приховує, що є братом чоловіка пані Оксани, іІ будинок будують усі разом.

«Ми будуєм з братом. Я помагаю, бо його немає в Україні… Допомагаю співфінансуванням. Але в декларації я не можу показати, тому що земельна ділянка не на мені і будинок не мій. Це дружина мого брата», - коментує ситуацію депутат.

Обранець демонструє рішення 2015 року, у якому Луцький міськрайонний суд дозволив його родичці залишити собі землю.Але чому інші ділянки суд зобов’язав повернути місту, а саме цю – лишив приватному власнику? Відповідь – у самому судовому рішенні.

Виявляється, Оксана Ходзюк – уже третя приватна особа, якій належить ця ділянка. У 2001 році виконком виділив землю Леоніду Цимбалюку – власнику пивного клубу «Кораблик».

У березні 2014 року Леонід Цимбалюк оформив дарчу на такого собі Романа Галузія, а ще через півроку цей чоловік подарував землю родичці Євгенія Ткачука.

До речі, депутат зовсім не цурається того, що обійшов закон і замість того, щоб сплатити належні податки при купівлі-продажі, оформив договір дарування…

«Так було вигідніше, платити менше», - пояснює Ткачук.

Одна із ділянок ''загубилася'' в судових баталіях,  і лишилась в приватній власності
Одна із ділянок ''загубилася'' в судових баталіях, і лишилась в приватній власності
Депутат Євген Ткачук добудовує маєток на землі, що раніше була парком
Депутат Євген Ткачук добудовує маєток на землі, що раніше була парком
Вулиці, що межують з парками, за будівельними нормами мають бути односторонніми. Ткачук про це, схоже, не чув
Вулиці, що межують з парками, за будівельними нормами мають бути односторонніми. Ткачук про це, схоже, не чув


У ВОСЬМИ ЗАБРАЛИ, А В ДЕПУТАТА - НІ...

Таке перекидання землі з рук в руки – типова юридична практика, яку використовують, щоб максимально ускладнити можливість повернути незаконно відібрану землю.

Цікаво, але суддя залишив землю родичці Ткачука навіть не через це, а… тому що прокурор нібито не мав права позиватися у цій справі!
Тобто у восьми ідентичних справах прокурор міг позиватися і навіть виграти, а у справі Ткачука – ні...

Адвокат і депутат Волинської облради Сергій Слабенко, оцінивши ситуацію, підказує: перше, що треба запитувати у прокуратури – чому вони не подали апеляцію і не оскаржили таке рішення?

На думку адвоката, ділянка Ткачука юридично й досі знаходиться в комунальній власності.

«В даному випадку документи, які були видані, вони скасувалися… зокрема, правовстановлюючий, стартовий документ, який видавався, а отже, ділянка не вибувала із власності міста», - каже адвокат.

До речі, існує й інше судове рішення, прийняте ще в 2002 році, яким землю на Космонавтів, 23 тоді ще у Леоніда Цимбалюка, таки забрали.

Ще в 2002 році суд виніс рішення: повернути ділянку містові
Ще в 2002 році суд виніс рішення: повернути ділянку містові


ПІД ПРИКРИТТЯМ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ...

Та поки Євгеній Ткачук займає поважну посаду в міськраді, чути скарги місцевих і розплутувати клубки юридичної плутанини, схоже, ніхто і не збирається.

За цей час колеги-депутати уже затвердили нові межі парку 900-річчя Луцька (звісно, без ділянки Ткачука), план його реконструкції, а решту ділянок на вулиці Космонавтів віддали родичам загиблих атовців.

Такий хід – серйозна «зброя» проти усіх, хто «воює» за збереження парку. Бо ж воювати з депутатом – це одне, а от з родичами загиблих героїв... Так і виходить, що вони тепер – головна опора депутатського маєтку.

Місцеві мешканці майже два десятки років борються за збереження парку...
Місцеві мешканці майже два десятки років борються за збереження парку...
Та воювати за це тепер - ще важче, адже депутати роздали решту ділянок родинам загиблих атовців
Та воювати за це тепер - ще важче, адже депутати роздали решту ділянок родинам загиблих атовців


Василь БІДУН, Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розвалити ту хату,а ткачука притягнути до відповідальності!Тоді іншим руки не свербітимуть.
Відповісти
Не дарма Яручик від нього зцурався.
Відповісти
Зібрати всіх згаданих ублюдків, умертвити, і поставити на їх могилі памятник корупції. Туди ж можна для приколу додати трохи прокурорів!
Відповісти
Потрібно з ним щось робити вже.
Відповісти
За ці роки Ткачук в земельній комісії такі схеми корупційні набудував! Це людина яка тільки краде і все нищить! Жоден підприємець не може поставити маф в Луцьку без відлистуванню Ткачуку!В цій земельній групі треба негайно міняти всіх її членів! Надіюсь так і буде і як найшвидше! А Ткачуку не місце в міській раді а на нарах!
Відповісти
Коли вже його з віти виведуть назавжди, в кайданках!
Відповісти
Конфіскувати будинок і пртягнути до кримінальної відповідальності дупутата..
Відповісти
Усе це дуже важко коментувати. Події як ніби відбуваються в якійсь маловідомій африканській країні, наприклад, в Сомалі. Міська влада перетворена в машину по імітації діяльності. В цій ситуації особливо примітне те, що ця мерзота веде себе, як ніби невинна польова квіточка. Як ангелок з сумними очима. А ще кидається в очі, що в цій «команді» зібралися абсолютно однакові люди. Щодо самого Ткачука, то в будь-якого лизоблюда є дві ключові якості, які дозволяють йому триматись на поверхні чи близько біля неї: вміння лизати зад тому, з якого можна щось взяти і вчасно «кинути» його, як тільки випаде такий момент. Ті, хто проявляє до цього бридливість чи нездатність на «вчинки», швидко топляться конкурентами, а на їх місце випливає ще більша мерзота. Ось вам і вишиванка, і «патріотизм». Псевдопатріоти – це один з засобів ведення гібридної війни. Один з найнебезпечніших – оскільки вони не виступають як опозиція на вуличних мітингах. Вони – серед народу, серед нас – як хамелеони перефарбовуються в будь-який колір залежно від власних інтересів. Їм чужі поняття совісті і моралі.
Відповісти
не заздріть днищеброди нещасні)
Відповісти
Як там на сіті-лайтах ? - Ткачук - "чоловік моєї дружини" ?, тб дівер...
Відповісти
Наш Євгеній вміє жити і навішати локшини йому не потрібно в когось вчитись.
Відповісти
"Чахлик Невмерущий"
Відповісти
Я не на стороні Ткачука і таких як він. До речі Шиба, в цій історії, такий собі ангелочок з покірним голосом, а величезний шмат землі і будівлю де був атракціон дитячий, в цьому ж таки парку, з якого дива було віддано УАПЦ при його головуванні. У всіх там рильце в пушку. Але я про інше, чому журналісти почали розслідування тільки тоді коли Ткачук покинув лави "Солідарності"? Оце і є замовна вибірковість. Чи не так, панове журналісти?
Відповісти
Ткачук мр*зь ще та, не так давно, комісія яку він очолює, відмовила у встановленні металевого гаража інваліду. Причина класична, якщо маєш машину і маєш кошти на гараж то можеш і депутатам дати і до дупи що ти там якийсь інвалід. Ось така у нас "правова" бананова республіка. По статистиці цього року на Волині стало на 11 мільйонерів більше і поряд з цим відсоток людей які за межею бідності виріс в рази. Наступний Майдан буде страшний, важко навіть уявити що буде з Ткачуками і їх нерухомістю.
Відповісти
Нічого йому не буде. За Женіка тягне мазу Палиця!
Відповісти
Якщо депутат, то нічого не має мати? Женік порядна людина, його результат, роботи,
як депутата, очевидний на окрузі!!!
Відповісти
Цей поважниий чоловік мене катав на яхті , дякую йому за все!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні