У Ковелі вандали відірвали голову «невідомому солдатові». ФОТО

2
20
У Ковелі вандали відірвали голову «невідомому солдатові». ФОТО
Напередодні Дня перемоги у Ковелі вандали відірвали голову пам'ятнику воїнів-визволителів, а на плиті намалювали азовський символ - ідею нації.

Акт вандалізму трапився у ніч на 9 травня, - повідомляють на сторінці Національного корпсусу у Ковелі у Фейсбуці.

Проте самі активісти Нацкорпусу спростовують свою причетність до акту вандалізму. Подаємо офіційну позицію Національного корпусу у Ковелі без змін:

"Вандали відірвали голову, а на пам'ятній плиті незграбно намалювали Азовський символ - Ідею Nації.

Ми розцінюємо даний інцидент як провокацію з метою дискредитації Національного Корпусу та всього націоналістичного руху. Офіційно заявляємо, що ні Національний Корпус, ні інші структури Азовського руху, ні окремі його активісти не мають відношення до цього випадку.

Ми шануємо та пам'ятаємо усіх українців, які загинули в бійні Другої світової війні. Так, ми виступаємо проти возвеличування радянського режиму, його партійних діячів та військових полководців, на яких лежить вина за масову і безглузду гибель українців та інших народів але вищезгаданий монумент не має відношення до прославлення радянського режиму чи катів українського народу.

Окремо звертаємо увагу, що Національний Корпус буде послідовно боротись за повне завершення декомунізації та дерадянізації, але для цього нам не потрібно діяти ночами, займаючись дрібним шкідництвом".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
20

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очікували провокацій...."получітє і розпішитєсь"
Ото зараз "сморід" підніметься....
Відповісти
А зря...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні