Скандал у луцькому ліцеї: директор відповів на закиди Товстенюка

17
7
Скандал у луцькому ліцеї: директор відповів на закиди Товстенюка
Директор КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області» Анатолій Дудич вважає, що голова правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк несправедливо звинуватив його у недотриманні посадових обов’язків.

Про це він розповів інтернет-виданню «Волинь24».

«БЕЗВІДПОВІДАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ДУДИЧ», - Олександр Товстенюк
У суботу, 5 травня, ІА «Волинські новини» повідомило про припинення проекту «Футбольне поле в кожну луцьку школу». У матеріалі йшлося про те, що вандали знищили футбольне поле правознавчого ліцею, яке фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» облаштував у 2015 році.

Голова правління фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк заявив, що керівник навчального закладу не слідкує за майном ліцею та недбало ставиться до своїх посадових обов’язків. Мовляв через це проект зупиняють і три школи Луцька не отримають міні-футбольні поля.

МАЙДАНЧИК ШКІЛЬНИЙ, А ВИКОРИСТОВУЄ ВЕСЬ РАЙОН
Директор школи-інтернату Анатолій Дудич розповідає, що майданчик побудували у 2015 році. За документами, він належить школі, однак відпочивають на ньому всі мешканці району.

«Я дуже тішився та тішуся цим футбольним полем, бо на території ліцею раніше не було хорошого спортивного майданчика, де могли б займатися діти. Однак майданчик побудували для школи, але використовують його всі – жителі Дубнівської і всього мікрорайону», - пояснює директор.

Він додає, що люди на майданчику перебувають практично цілодобово. Учні правознавчого ліцею (а нині тут навчається 460 дітей, - ред.) займаються з 8:00 до 20:00. Окрім цього на вихідних тут відпочивають інші лучани.

НЕ ВСТИГЛИ ВІДРЕМОНТУВАТИ, ЯК ВЖЕ НАЗВАЛИ ПОГАНИМ ДИРЕКТОРОМ
За словами директора навчального закладу, понищене поле він помітив після вихідних у середу, 2 травня.

«Біля воріт були знищені дві плити. Крім цього через сильні удари м’ячем була пошкоджена сітка. Але були випадки, коли після вихідних ворота були перевернуті, чи посунуті на середину поля. Просто є люди, які добросовісно себе поводять, а є й інша категорія людей, які щось б’ють, пишуть, розфарбовують чуже майно», - пояснює Анатолій Дудич.

«Майданчик був не настільки знищеним, як показали у матеріалі «Волинських новин». Цікаво, що на території навчального закладу навіть немає таких щитів, які були на фотографіях у публікації», - каже посадовець.

Вже за два дні дирекція школи придбала матеріали, аби усунути пошкодження. Однак не встигли полагодити поле, як у ЗМІ з’явилася інформація про недобросовісного директора правознавчого ліцею.

«Наступного дня мене викликали у міську раду, де очільник фонду Олександр Товстенюк заявив, що я недбало відношусь до своїх посадових обов'язків в частині збереження майна, яке належить ліцею», - пригадує освітянин.

МАЙДАНЧИКИ ПСУЮТЬСЯ Й В ІНШИХ ШКОЛАХ
Міні-футбольні майданчики, які встановили у понад двадцяти школах міста зроблені із тирсоплити, які у сніг та дощ мають властивість псуватися, - переконує Анатолій Дудич.

«Майданчик знаходиться не під накриттям, а тому тирсоплита гниє та руйнується. Звісно, вона частково обклеєна банерами, однак цей матеріал нищиться й без застосування рук вандалів. Я не заперечую, що майданчик був пошкоджений, але варто було б врахувати, з якого матеріалу він зроблений. Його час від часу потрібно ремонтувати, що ми й зробили», - каже директор ліцею.

«Якщо фонд хотів проаналізувати стан збереження футбольних майданчиків, подарованих Ігорем Палицею, вони мали б проінспектувати стан усіх спортивних майданчиків. Треба було проїхатись по всім школам, сфотографувати кожне з них та об’єктивно оцінити їх стан», - вважає директор правознавчого ліцею.

«Я не думаю, що через один пошкоджений майданчик фонд припиняє встановлення таких майданчиків у інших школах міста. Там є інші, більш масштабні причини», - резюмує він.

Анастасія КАЧИНА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зажали гроші, а директор винний. Вирішили на виборт гречкою засівати , тобто адресну мотивацію застосувати
Відповісти
додумалися,на вулиці ставити конструкцію з тирсоплити!
Відповісти
кинув палиця школам кістку без мяса і глотайте ще і винними будете а товстеюк дуже переживає за мвйно смішно
Відповісти
Кожна "кістка" коштує не менше мільйона гривень.Ти хоча б тисячу дав би?
Відповісти
майданчик ліцею повинен бути закритий для вільного доступу. цей майданчик є тільки для вихованців ліцею.
Відповісти
Одразу після встановлення майданчика він був закритий після уроків. Але місцеві прорізали сітку, ламали пластикові сидіння та робили іншу шкоду. Після звернення працівників школи з даного питання до Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", було сказано, що майданчик збудований не тільки для вихованців школи, а й для жителів мікрорайону для зайняття спортом. Лише коли він був постійно відкритим, припинилося нанесення шкоди. Працівниками школи замість трьх поломаних пластикових стільців було виготовлено дерев'яну лавку та постійно проводився дрібний поточний ремонт. Однак у 2017 році поле було знов понівечене. Вирвані ворота були занесені на середину поля, остаточно поломані всі пластикові сидіння, які залишилися, а металева основа, на якій вони кріпилися була закинута на бокову сітку, висота якої 1 метр. Дане варварство було усунуте технічними працівниками школи (ворота приварені, лавка приварена та виготовлено дерев'яне сидіння до неї). Працівники школи не могли собі дозволити залатати дірки, поламаними дверима з цвяхами, які показані на фото у "Волинських новинах". Матеріал викладений у "Волинських новинах" стосовно припинення проекту "Футбольне поле у кожну школу" який набув такої "популярності", що був у ТОП-НОВИНАХ, лише через правознавчий ліцей, є неправдивим. Так званому "журналісту" Волинських новин, писавши ті статті, необхідно було не гнатися за сенсаціями і виконувати чиєсь замовлення, а провести об'єктивне журналістське розслідування стосовне стану футбольних полів у інших школах різних мікрорайонів міста, поспілкуватися з дирекцією школи щодо запланованого ременту на літніх канікулах даного футбольного поля, та бачення ситуації, і тоді б виявилось, що проект "Футбольне поле у кожну школу" закривають не через Правознавчий ліцей, а зовсім через інші причини...
Відповісти
Повністю підтримую
Відповісти
читати такі історії смішно !
Це шоу клоунів !
З тирси ..під відкритим небом !...
Ідуть вибори, тому гроші підуть туди....
Відповісти
Ці футбольні поля з пластмасовою травкою - це ганьба. Це - окозамилювання, характерне для палиці. А товстенюку з його нічим не підтвердженим гонором можна керувати лише міськими вбиральнями.
Відповісти
Я вважаю, що вибори в Луцьку вже Ігорю Петровичу не цікаві. Цими діями він загасив те полум'я підтримки його електорату, яке
горіло завдяки фонду та піару. Рано чи пізно так мало би бути. Шкода, що має звичку кидати справу напів дороги.

Відповісти
Розмітка поля "вилізла" через 3 місяці після встановлення поля
Відповісти
Чого мовчав до цієї пори?До лампочки все?Це ж для дітей зроблено,треба було допомогти.
Відповісти
Майданчики зроблені дуже похабно.все зроблено на халяву.на вборсьому видно добре економили.все розлітається.сварщик варити не вміє.цементу шкодували .все хітається.від воріт до забора.матеріали гавно тирса.видно добре собі кармани набили баблом.цікаво як комісія прийняла такі майданчики .які розлітаються на очах.
Відповісти
Я з товаришами часто ганяю у футбол на цих же штучних майданчиках по всьому місту,це гівно з гівна.Лінії і трава лізуть за кросівками, чорна посипка якою посипають вигрібається,аж в очі летить.Коли грали за кубок мера Романюка був і в ліцеї на майданчику,нічого гіршого ніж на інших не побачив.Думаю статтю хтось замовив.Ліцей,тримайтеся!Може олігархи хочуть відтяпати вашу курортну зону?У вас там супер,як в "Лісовій пісні"
Відповісти
Чи замовна стаття про закриття програми я не знаю, бо далекий до цього, а ось коменти точно замовні. Якщо майданчики «гівно з гівна»(як тут всі колективно стверджують)- облаштуйте кращі! Господь Вам у поміч! Тим більше,як я зрозумів, вони ще є не в усіх школах. Так що дерзайте! Успіху вам!
Відповісти
посадовці добре навчились оберігати своє майно, свої крісла,свої директорські фонди, а те що куплено за батьківські гроші або подароване-то ж загальне, не для моєї доці, будуть інші акції, прийдуть інші батьки-дійні корови, а на кріслі треба всидіти...
Відповісти
Чому Палиця лізе із своєю фейковою допомогою в колишній сиротинець (в школу -інтернат) ? Палиця вчився і закінчив 18 - школу в м. Луцьку, але до 18 -тї школи Палиця і близько не підходить. Бо у 18 -й школі БРЕХУНА, ЗЛОДІЯ і ШАХРАЯ Палицю всі знають, і з ним у 18 - й школі ніхто й розмовляти не стане.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні