У Луцьку хочуть підняти вартість проїзду у тролейбусах до 3 гривень

1
7
У Луцьку хочуть підняти вартість проїзду у тролейбусах до 3 гривень
Запропонували нові тарифи на проїзд у луцьких тролейбусах.

Про це стало відомо у понеділок, 7 травня, під час круглого столу з обговорення проекту рішення виконавчого комітету про вартість проїзду в тролейбусах.

Зокрема, начальниця фінансово-економічного відділу Луцького підприємства електротранспорту Ірина Ковальчук розповіла, що підвищувати вартість проїзду в тролейбусах потрібно, адже транспорт потрібно часто ремонтувати, а ціни на деталі та електроенергію постійно зростають.

«У нас є майже 100 тролейбуси, 44 з яких відпрацювали більше 20-ти років. Щороку відбувається технічний огляд контактної мережі, відновлення якої вартує більше восьми мільйонів гривень», - каже Ірина Ковальчук.

Вона додає, що зростає ціна й на шини для тролейбусів. Якщо раніше одна шина вартувала шість тисяч гривень, то нині – 6 300 – 7 300 грн.

«Якщо у 2015 році на нові деталі ми витрачали 5,4 мільйони, то зараз треба платити 7, 9 мільйонів гривень», - коментує начальниця фінансово-економічного відділу.

Крім того, Ірина Ковальчук нарікає на низьку заробітну плату на підприємстві, мовляв люди неохоче йдуть працювати кондуктором чи водієм тролейбуса.

«Витрати на оплату праці водіїв тролейбусів – 1762 гривні ( це 26-
29 гривень за годину). Однак розмір мінімальної ставки у водіїв, слюсарів та кондукторів сягає лише 1378 гривень в місяць. Аби врятувати ситуацію – ми збільшили розмір премії на 16%», - розповідає начальниця відділу.

Таким чином, ціни на повний проїзд у луцьких тролейбусах хочуть збільшити до 3 гривень. Натомість вартість дитячого та студентського квитка пропонують залишити таким же – 1 гривня.

Місячний проїзний квиток для населення, який нині вартує 105 гривень, хочуть підвищити до 160 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба оті мажори міськради можуть думати про що інше,що хвилює лучан?Що немає в місті інших проблем?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні