Рівненській АЕС не вистачає води через «іржаві бляшанки» на Стиру

4
7
Рівненській АЕС не вистачає води через «іржаві бляшанки» на Стиру
На Волині у руслах Стиру є п’ять забетонованих барж, які заважають нормальній циркуляції води. Через це Рівненська АЕС змушена зменшувати потужності.

Про це йшлося у понеділок, 7 травня, під час оперативної наради в ОДА.

Начальник управління «Укртрансбезпеки» в області Віталій Конончук розповів, що у руслах Стиру є п’ять забетонованих барж, котрі заважають циркуляції води.

«Стир є судноплавною річкою. П’ять барж поперек річки стоять і заважають вільному проходу води. Комусь треба пояснювати, чим це може закінчитись?» - обурився посадовець.

За його словами, це впливає на роботу Рівненської АЕС. Нині там розробляють документацію на встановлення додаткового шлюзу для зберігання води.

«Вільний прохід води обмежений, тому АЕС змушена зменшувати потужність реакторів задля уникнення катастрофи. Ці баржі треба демонтувати, жодна з них не відповідає вимогам», - наголосив Віталій Конончук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в чому проблема?
Відповісти
якщо незаконно,то як вони ще досі там стоять?
Відповісти
ви бачили яквпав рівень води в Стиру?
Відповісти
Потрібно будувати водосховище на р. Стир біля РАЕС
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні