На сході не сприймають єдину церкву, - священик Олег Точинський

13
-2
На сході не сприймають єдину церкву, - священик Олег Точинський
Священик УПЦ МП Олег Точинський заявив, що на сході України не дуже оптимістично сприймають ідею створення єдиної української церкви.

Про це Олег Точинський сказав 4 травня під прямого ефіру ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", - пише Конкурент.

З його слів, УПЦ приналежна до абсолютної більшості регіонів України. У східних регіонах прихожани не досить оптимістично сприймають ідею єдиної церкви.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Якби не війна, про помісну церкву не говорили б, - владика Михаїл

"Якщо говорити, що УПЦ чи єпископат мав би одностайність в цьому питанні, то цього нема. Тому треба робити так, аби потім ця автокефалія не утворила одного або декількох розколів, бо людей силою не загнати, якщо вони не бажають", – сказав протоієрей.

Священик додав, що в цьому питанні не можна не враховувати думку прихожан їхньої конфесії.

"Ця ситуація має вигляд, політична маніпуляція, а по відношенню до нашої конфесії, як нав'язування", – сказав Олег Точинський.

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто нікого нікуди силою заганяти не збирається. буде єдина українська церква. хто захоче приєднатись - приєднається. силоміць представників інших конфесій ніхто туди заганяти не буде
Відповісти
Знову політичні маніпуляції. Там на сході не сприймають.....Хай собі не сприймають. На сході взагалі мало людей відвідують церкву, бо якби вони туди ходили , то Бозя можливо і відві би біду з того краю.
Відповісти
Підтверджую слова батюшки Олега
Батько з Дніпропетровської обл.
Родичі і сусіди звідти реально не сприймають ні КП, ні майбутню єдину церкву - це правда
Відповісти
ніхто совків питати не буде. Буде єдина українська церква, а всі інші підуть у РПЦ ,до Кіріла, платити за його яхту та мейбах.
Відповісти
Ви думаєте про чиїсь яхти, гроші
мене це не цікавить
мені важливо,щоб зробили так,
щоб я і далі спілкувався з родичами ,
а не став ворогами
хочеться, щоб Бог дав розуму тому, хто буде це вирішувати
і щоб був мир
хіба мало тої війни,що вже є...
Відповісти
То підіть і це розкажіть воякам, які воюють..А ви тут ведете мову...не хочу війни, щоб зробили так ...краще на дівані буду сидіти і думати як то російських родичів не обідити....
Відповісти
Дніпропетровськ-це Росія???
з розуму вже посходили
родичі - українці, які живуть на березі Дніпра
де ж у вас стільки злості береться і до чого тут вояки
а брат мій, до речі, воював рік тому
схід-це Україна і українці, а в Ваших словах - це Росія???
в яких словах Ви думаєте про людей східняків?
Відповісти
смуту в Україні весь час провокують таваріщі з бєлокамєнной
Відповісти
Вони не сприймають , бо багато вірян рахують її не визнаною. Як тільки це відбудеться все налагодиться. Бо тоді Московський патріархат не зможе називатись Українською православною церквою. А буде Руська.......Почитайте слова Філарета.
Відповісти
Буде вам автокефалія,якщо гарант домовився з Ердоганом,бо Константинопільський патріархат ,значною мірою залежний від Турецької держави. Ну і звісно якщо частину награбованого,вирішив вкласти в Українське православ'я.Як ні,то ні. Такі рішення можуть бути лише політичними ,як і з визнанням Москви століття тому.Але яке б воно не було,країні воно потрібне. Що б стадо рухалось в потрібному напрямку.
Відповісти
Якби там "Мп" не зомбував постійно,то було б інше сприйняття,а так там без варіантів...
Відповісти
Церква повинна бути одна: свята, соборна,апостольська і це питання має вирішувати патріарх, а не порошенко і ко! А люди нехай самі вирішують куди вже краще ходити, можна і в цирк...
Відповісти
Молитись і звертатись до Бога можна і дома,а от носити гроші московським попам,недокраїні,яка воює з нами,окупувала і анексувала території і продовжує це робити,вбиваючи кращих і переховуючу на нашій землі в своїх хоромах бандитів і терористів-це вже точно великий гріх.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні