«Хлібний рік»: Хто із волинських суддів мав найбільші доходи у 2017

5
5
«Хлібний рік»: Хто із волинських суддів мав найбільші доходи у 2017
Попри те, що українські судді мають доволі непогані зарплати, облаштувати комфортний побут часто їм допомагає дружина/чоловік, які успішно займаються бізнесом, а також – позики і навіть грошові подарунки від родичів.

Проаналізувавши декларації волинських суддів, видання «Волинь24» підготувало список представників Феміди, чиї доходи торік були найбільшими.


5. Іван Сіліч, суддя Рожищенського районного суду – 1,243 млн грн


Доходи родини рожищенського судді Івана Сіліча торік становили 1 мільйон 243 тисячі гривень.

Із них заробітна плата судді становила 326 тисяч гривень, тобто в середньому – 27 тисяч гривень на місяць).

Іще 417 тисяч гривень родина отримала від продажу нерухомого майна, що належало доньці судді Любові Сіліч.

Найбільша частина сімейного доходу – подарунок. Півмільйона гривень дружині судді Оксані Сіліч подарувала громадянка Манькут Любов Євгенівна.

Загалом родина має 5 земельних ділянок у Зміїнці та Рованцях, що поблизу Луцька і у Кременці Рожищенського району.

У Зміїнці в дружини судді також приміщення СТО площею 356 квадратів.

Будинок у Зміїнці, де мешкає родина, із кінця 2017 року – у безкоштовному кориситуванні. А належить він громадянці Роїк Ірини Юріївни. До речі, саме цій жінці донька Сіліча торік продала нерухомість.

Також дружині судді належить недобудований будинок у Зміїнці площею 136 квадратів та господарська споруда площею 144 квадрати.

Автомобіль у родини – також у безплатному користуванні. Задекларований MITSUBISHI COLT 2010 р.в. належить Сіліч Тамарі Іванівні, ймовірно, сестрі судді.

Суддя також задекларував 100 тисяч гривень заощадженої готівки.


4. Олександр Костюкевич, голова Ківерцівського районного суду – 1,370 млн грн

Дохід родини голови Ківерцівського райсуду Олександра Костюкевича торік становив 1 мільйон 370 тисяч гривень.

Із цієї суми зарплата судді – 360 тисяч гривень (30 тисяч гривень на місяць).

Понад 880 тисяч гривень заробила дружина судді Наталія Костюкевич від підприємницької діяльності.

Також родина отримала 99,5 тисячі гривень страхових витрат та 39 тисяч гривень відшкодування від завданих збитків від приватної особи.

Із нерухомості у родини судді – будинок площею 237 квадратів та три земельні ділянки (загалом 28 соток) у селі Забороль під Луцьком, ділянка 8 соток і дачний будинок площею 134 квадрати у селі Любохини Старовижівського району, ділянка 12 соток у селі Небіжка Ківерцівського району, дві ділянки та приміщення салону краси (140 квадратів) і агромагазину (348 квадратів) у Локачах, а також – квартира у Луцьку, площею 62 квадрати.

Суддя задекларував чотири автомобілі. Один – MITSUBISHI PAJERO SPORT 2012 р.в. – у користуванні, два – VOLKSWAGEN LT 35 2004 р.в. та FIAT DOBLO 2010 р.в. – належать дружині судді. У березні 2017 року родина придбала іще одну автівку – Mitsubishi Colt 2013 р.в. за 165 тисяч гривень.

3. Ольга Турак, суддя Турійського районного суду – 1,687 млн грн

Торік родина судді Ольги Турак отримала 1 мільйон 687 тисяч гривень прибутку.

Із них зарплата судді становить незначну частину – 226 тисяч гривень (18,8 тисяч гривень на місяць).

Решта заробітків – чоловіка судді Олега Турака, який також є сином відомого волинського аграрія та депутата обласної ради Андрія Турака. Із них – 108 тисяч гривень зарплати, 687 тисяч гривень дивідендів, 244 тисячі гривень – від підприємницької діяльності та 400 тисяч гривень позики у батька.

Із нерухомості у родини судді – земельні ділянки 25 соток в селі Охотин Луцького району, 10 соток у Заборолі, три ділянки площею 36 соток у селі Товпижин Демидівського району Рівненської області. А також – три квартири: 55 квадратів у Липинах, 98 квадратів і 190 квадратів у Луцьку.

В автопарку родини – FORD TRANSIT CONNECT 2007 р.в. та три автівки BMW X5 (2005, 2010 та 2013 р.в.). Останнє авто Олег Турак придбав торік за 628 тисяч гривень.

2. Віктор Остапук, суддя Верховного суду України – 1,893 млн грн


Волинянин Віктор Остапук із листопада минулого року працює у Верховному суді України. Дохід родини торік становив 1 мільйон 893 тисячі гривень.

Суддя отримав 529 тисяч гривень на посаді в Апеляційному суді Рівненської області та 284 тисячі гривень у Верховному суді (оскільки працював там неповні два місяці, виходить, що місячний заробіток – більше 150 тис грн).

Дружина судді задекларувала майже мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності.

Також дружина судді мала дохід від відчуження рухомого майна, проте суму у декларації не вказала.

На банківському рахунку у судді – 246 тисяч гривень заощаджень.

У грудні минулого року суддя отримав в користування квартиру у столиці площею 142 квадрати.

Також суддя задекларував будинок у Луцьку площею 356 квадратів, який винаймає в Остапук Оксани Федорівни, три земельні ділянки у Шацьку і Луцьку, а також – приміщення в торговому центрі, що належить дружині.

У листопаді 2017 року суддя придбав автомобіль Audi A3 2015 р.в. за 593 тисячі гривень. Також він задекларував право користування на BMW 520D 2014 р.в.


1. Андрій Грушицький, суддя Апеляційного суду Волинської області – 2,045 млн грн


Найбільш прибутковим минулий рік був для судді Апеляційного суду Волинської області Андрія Грушицького. Загалом родина отримала понад 2 мільйони гривень доходів.

Із них зарплата судді становила 340 тисяч гривень (більше 28 тисяч гривень на місяць).

Дружина судді Віталіна Грушицька, яка є нотаріусом, заробила 1 мільйон 218 тисяч гривень.

Також у декларації судді – доходи тещі, Єлової Наталії Федорівни, яка отримала 192 тисячі гривень зарплати у волинському управлінні ДФС та 264 тисячі гривень від продажу нерухомості.

Усе нерухоме майно, що належить родині, оформлене на Віталіну Грушицьку: квартира 185 квадратів, офісне приміщення 55 квадратів і нежитлове – 40 квадратів у Луцьку, будинок 41 квадрат і дві ділянки (25 і 38 соток) у Княгининку, ділянка 24 квадрати і недобудована літня кухня-гараж 94 квадрати у Боратині.

Також дружина судді має два автомобілі: BMW 530D 2010 р.в. та TOYOTA RAV4 2008 р.в.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Аналітика підготовлена за допомогою функціоналу сайту declarations.com.ua.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фуууу, бідоття.
Відповісти
І куди дивиться прокуратура? Хоча про що я,вони там одним "миром мазані"...
Відповісти
КонфіскуваТи все майно у цих хабарників!!І притягти до відповідальності! !!
Відповісти
Жидва різних мастей і гатунків бреше,як тільки може,а ми спокійно читаємо,спостерігаємо,як вони збагачуються і ніяких не робимо висновків. Життя прекрасне!!! Чекаємо поки не влаштують геноцид,як на початку 30-х років.
Відповісти
Остапук і Грушицький-це ті судді, коли гроші затьмарюють їхні очі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні