Пожежники, які поливали городи, були не на чергуванні

4
5
Пожежники, які поливали городи, були не на чергуванні
У волинському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій з’ясовують, чи мали право пожежники поливати город селянам.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» розповів начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю управління Володимир Нестеров.

Нагадаємо, у четвер, 4 травня, у Володимир-Волинському районі помітили пожежний автомобіль, який поливає город. Побачене обурило випадкових свідків.

"Так охороняють нашу безпеку від пожежі володимир-волинські пожежники. Замість викликів поливають свої особисті городи", - написав у соцмережі Сергій Юнак.

В управлінні ДСНС кажуть, що поки з’ясовують усі обставини інциденту.

Зі слів Володимира Нестерова, в Україні є перелік платних послуг, які можуть надавати підрозділи ДСНС.

«Чи було це в межах таких послуг, чи правомірно і належним чином оформлене – під питанням. Проводиться перевірка», - пояснив речник пожежників.

Однак додав: «Особовий склад, який помітили на полі, не був на чергуванні, а машина – не в бойовому розрахунку. Це 100%».

Зауважимо, згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 20 лютого 2012 року, перелік платних послуг, які можуть надавати пожежники, виглядає так:

1. Проведення експертизи причин виникнення пожежі та стану пожежної безпеки приладів, обладнання та продукції.

2. Розроблення проектів інженерно-технічних рішень щодо здійснення протипожежних заходів, запобігання аваріям та мінімізації їх наслідків, проведення розрахунків, пов’язаних із системами протипожежного захисту будівель і споруд, визначення шляхів евакуації, категорій виробництва стосовно вибухопожежної та пожежної безпеки.

3. Проведення випробувань з метою визначення показників пожежної небезпеки речовин, матеріалів, виробів та будівельних конструкцій, а також випробувань продукції протипожежного призначення на відповідність установленим вимогам пожежної безпеки.

4. Проведення випробувань з метою визначення вогнегасних і вогнезахисних властивостей вогнезахисних засобів і речовин, а також оброблених ними виробів, матеріалів та конструкцій.

5. Проведення перевірки технічного стану систем автоматичного пожежогасіння, пожежної сигналізації, димовидалення та інших автоматичних систем протипожежного захисту.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То бід який з цих пунктів платних послуг підпадає поливання городу?
Відповісти
Та хлопці хотіли заробити на "сто грам і пончик"....і не "прокотило"... "спалили недруги"...
Відповісти
еге ж. ото і гарант був на мальдівах "не при виконанні", і бабло тирять з бюджету "не при виконанні ".
Відповісти
Пожежі кожних пів години не трапляються. Ну полили город і що тут такого. Нашим людям аби об* когось, а на свої вчинки зовсім не дивляться.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні