На Волині «псих» погрожує себе спалити і влаштовує пожежі у квартирі

3
0
На Волині «псих» погрожує себе спалити і влаштовує пожежі у квартирі
У Нововолинську психічно хворий чоловік влаштовує пожежі у власній квартирі та каже, що спалить себе.

Мешканці будинку, що на 15-му мікрорайоні в Нововолинську повідомили, що в квартиру сусіда вже тричі за сьогодні викликали пожежників, - пише БУГ.

Лише у четвер, 3 травня, до нього тричі викликали пожежників. Перший випадок трапився о 6:00 про пожежу на 5-му поверсі в будинку №17 на 15-му мікрорайоні.

Рятувальники виїхали на місце події та загасили вогонь. Виявилося, що чоловік на кухні в своїй квартирі випалював з кабелю мідь.

Подібне повідомлення від мешканців будинку в рятувальну службу поступало ще двічі: о 8:06 та близько 10:45. Інспектор розповів, що другий виклик вважався хибним, бо коли приїхали на місце нічого не горіло. Третій раз рятувальників викликала сусідка, яка помітила дим, що йшов з квартири. Разом із ДСНС на місце виїжджала поліція та газова служба.

За словами сусідів він має психічне захворювання, проживає сам. Одна із жінок говорить, що вчора він казав, що не хоче жити і спалить себе. Люди стурбовані такою поведінкою сусіда і переймаються за свою безпеку. Раніше з чоловіком подібних інцидентів не траплялося.

Як розповів керівник Нововолинського відділу поліції Віктор Пикалюк, чоловік дійсно проживає сам, на даний момент шукають родичів та встановлюють чи перебуває він на обліку в психіатра. Правоохоронець зазначає, що випалював він свої особисті речі на газовій плитці.

Як пише видання, чоловіку близько 55-ти років, проживав зі своєю матір’ю, яка нещодавно померла, тому залишився сам. У чоловіка є сестра, та де вона наразі перебуває невідомо. У місті проживає племінник. Сусіди розповіли, що 3 травня він прийшов до нього, щоб спробувати вирішити ситуацію.

До слова, ні поліція, ні медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні. Для надання медичної допомоги потрібна згода самого чоловіка або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує. До прийняття вищезазначених змін, у таких випадках могли затримати особу за заявою сусідів.

Пикалюк повідомив, що забрати чоловіка поліція може лише тоді, коли він становить суспільну небезпеку. У даному випадку достатніх підстав немає. Однак правоохоронці вирішують питання можливості відправити дану особу на примусове лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чекають поки не підірве будинок..
Відповісти
Шановні "журналісти", а Вам не здається, що некоректно називати психічно хвору людину "психом"?
Відповісти
Псих заявляє що влаштує пожежу, і такі спроби були, а поліції замало підстав ізолювати людину. Так хто більш небезпечний, псих чи поліція???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні