За відмову від щеплень батьків треба штрафувати, - головна освітянка Волині

9
2
За відмову від щеплень батьків треба штрафувати, - головна освітянка Волині
Директори шкіл мають право не приймати у перший клас дітей, які не мають щеплень.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» розповіла начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«В Україні є колізія між освітнім та медичним законодавством у питанні щеплень. Освітнє каже, що кожна людина має право на освіту і ніхто не може їй відмовити. Медичне ж законодавство говорить, що діти незахищені щепленнями ризикують самі і піддають ризику щеплених дітей, а тому – не можуть відвідувати дитячі колективи», - зазначає освітянка.

«Директор має повне право відмовити у прийнятті дитини без щеплень. Особливо в час, коли ми маємо досить велику епідемію кору. До 300 дітей вже захворіли. А батьки, чиї діти щеплені, мають право вимагати, щоб в їхньому колективі не було дітей, які можуть принести віруси», - наголошує посадовиця.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
У перший клас за пропискою: як на Волині потрапити в бажану школу

З її слів, батьки повинні відчувати відповідальність не лише за власну нещеплену дитину, а й за ту, яка сидітиме з нею за однією партою.

«В Європі є дуже великі штрафи за те, що дитина залишилась без щеплень. В деяких країнах – до 3 тисяч євро. Я вважаю, що нам теж треба їх запровадити. Бо зараз в нас демократія, яка переходить в анархію. А це нам не підходить», - резюмує Людмила Плахотна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Європі,на вимогу батьків,без жодних проблем надають сертифікат якості,та висновок клінічних досліджень на вакцину. Що зобов'язані і тут робити. Спробуйте запитайте в них.
Відповісти
за відмову від якісних і сертифікованих вакцин європейські батьки сплачують штраф. Відчутно різницю?????
Відповісти
А коли будуть наказувати за летальні наслідки після щеплень?!Ось якраз щеплені можуть бути носіями інфекцій, тому що ііхній імунітет не дає хворобі розвинутися,а "кататися" інфекція може дуже довго....
Відповісти
хай Плахотна вже своїх дітей і внуків вакцинує!!!Удачі їй в цьому!!!
Відповісти
А кого будуть штрафувати коли дитина помирає від щеплення? Коли в дитини температура 40 і воно бідне дихати не може! Тоді винних немає! А якщо батьки намагаються знайти винних то залишаються самі винні!
Відповісти
ніяких щеплень, допоки іноземна шваль при владі і хз що сюди заводить. ніяких, ніколи більше.
Відповісти
Хто приносить обгортку батончика рошен звільняється від щеплень і отримує довідку про щеплення.
Відповісти
Вона з цим покидьком в змові???

https://bbcccnn.co/ukraine-hvatit-5-millionov-zhitelej-ostalnyh-utilizirovat-video/
Відповісти
то нехай тоді і несуть відповідальність за тих дітей!!!.які залишаються каліками після щеплень!!!! А то відразу всі починають відмивати руки,якщо зявляються наслідки після щеплення1!! Та нехай оплачують лікування,якщо дитина має проблеми після щеплення!!!!! Ми маємо гіркий досвід після щеплення!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні