Перенести психлікарню з Олицького замку нереально, - Іван Мирка

3
-9
Перенести психлікарню з Олицького замку нереально, - Іван Мирка
У замку Радзивиллів у волинському містечку Олика понад півстоліття функціонує психлікарня. І лише останніми роками в області почали говорити про перенесення лікувального закладу до іншого місця.

Кажуть, пам’ятка архітектури має стати об’єктом, куди їхатимуть туристи, -йдеться у сюжеті "Суспільне Волинь".

Нині у психлікарні 200 пацієнтів та 450 працівників.

"Якби не наша психіатрична лікарня з 60-річний стажем, то я не думаю, що зберігся б замок Радзивиллів в такому стані", - каже головний лікар обласної психлікарні №2 Марія Любашевська.

10 років тому про перенесення психлікарні заговорили на найвищому рівні, каже керівник обласного управління охорони здоро'я Ігор Ващенюк. Грошей не знайшли, почалася криза і справа забулася.

"Персонал цієї лікарні та хворих треба розмістити в інших місцях. Там може бути туристична атракція, духовна атракція, тому що там є костел. Я дуже реалістично бачу це відновлення і щоб там був духовно-мистецько-культурний центр", - каже краєзнавець Сергій Годлевський.

Щоб до Олицької фортеці їхали туристи потрібні мільйонні інвестиції. Проте, зі слів директора департаменту інфраструктури і туризму ОДА Івана Мирки, на розвиток туризму Волинська обласна рада цього року грошей не виділила.

"Лікувальний заклад, який функціонує, перенести його на сьогоднішній день в якесь інше місце нереально. Я думаю, територіальна громада має визначитися, яким чином вони будуть використовувати свої туристичні об'єкти", - каже Іван Мирка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мирка, у лексиці держслужбовця (а тим паче керівника!) слова "нереально" НЕ ІСНУЄ!!! Запам'ятай, а ні - звільняйся!
Відповісти
йому можна, він активіст і герой майдану.
Відповісти
Якого Майдану? По косінню бабла ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні