Чи безпечні овочі з луцьких ринків

2
-2
Чи безпечні овочі з луцьких ринків
Помідори, огірки, редиска, свіжа капуста – вибір овочів нині на луцьких ринках різноманітний. Тепличну продукцію до нас привозять із Закарпаття, Рівненщини та й місцеві господарники не пасуть задніх.

Нині на ринках Луцька - людно, і хоч ціни "кусаються", як кажуть самі покупці, біля прилавків з ранніми овочами - черги, - йдеться у сюжеті "Суспільне Волинь".

Та чи безпечна ця продукція і чи є в ранніх овочах «нітрати» або ж інші шкідливі речовини?

Експертний висновок про якість - це документ, який повинен мати кожен, хто торгує овочами на ринку. Саме в ньому вказаний рівень шкідливих речовин, які можуть міститися в овочах.

Продавець Тетяна Захарівна продає картоплю, капусту, буряки, які виростила на власному городі. Каже, що покупці нині прискіпливі.

"Приходять навіть самі зі своїми приборами і перевіряють на нітрати", - каже продавчиня.

Детальніше - у сюжеті
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так безпечна продукція,чи ні? Заголовок статті про одне,а стаття про інше.
Відповісти
Дуже небезпечні. Особливо зелень, яка продається взимку. Вона на вигляд дуже гарна, темно-зеленого кольору, але цей колір підтримується за рахунок селітри і карбаміду. Таких овочів я не хочу даром. А в тепличних огірках кількість нітратів перевищує норму у 30-50 разів!!! Експертний висновок про якість - це туфта. Він один на увесь ринок. Ще скажу про літню лісову ягоду. Як відомо, волинські ліси мають радіацію до 5000. Привозять чорницю, питаю, з якої місцевості? з Турійського району - відповідають. А довідку предявляють з Маневицького району чи навпаки. І та довідка така залоєна, засмальцьована, зачитана, що в нічого не можна прочитати. Полуницю обробляють гербіцидом проти буряну за тиждень до збору урожаю, а потім ми її купляємо дітям як "вітамінну продукцію". З базару нічого не хочу. Все вирощую сам. Незабаром зявиться закарпатська полуниця - криваво-бурякового кольору. Називають її "гумовою". Не бється, добре транспортується, впаде на підлогу і підскакує, як тенісний мячик. Їжте на здоровя!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні