На дитмайданчику у Луцьку дітям немає де гратись через смітники. ВІДЕО

8
4
На дитмайданчику у Луцьку дітям немає де гратись через смітники. ВІДЕО
У Луцьку на вулиці Арцеулова дитячий майданчик перетворили на місце для смітників. Дітям нині немає де гратись.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

"Коли нам привезли оці страшні контейнери діти подивились, опустили голови і пішли гратись біля газороздатки. Діти граються м'ячем, він летить на дорогу, вони біжать за ним. Ви знаєте, чим це може закінчитись", - каже місцева мешканка Олександра Костякова.

Ще один житель Олександр Данкін розповідає, що смітники з'явились кілька тижнів тому. Проте дозволу мешканців ніхто не запитував.

"Наш мікрорайон буквально поставили перед фактом, що сюди перенесуть смітники, які стоять біля в'їзду біля новобудов. Звісно всі обурились, бо нашої думки ніхто не питав", - зазначає чоловік.

За його словами, у ЖЕКу мешканцям сказали, що питання може вирішити "Луцькспецкомунтранс".

Натомість директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич каже, що це питання не у їхній компетенції. Цим має займатись ОСББ або ЖКП.

Лучанка Людмила Вікторівна додає - смітники встановили без погодження із балансоутримувачем. Тобто, коли вирішувалось питання ставити у дворі сміттєві контенери чи ні, представника ЖЕКу не було.

Тим часом у департаменті ЖКГ Луцької міської ради називають кілька причин такого розміщення сміттєвих контейнерів.

"Причина в тому, що, по-перше - ці смітники стояли біля дороги. Там було завжди дуже засмічено. По-друге, була збільшена аварійність, тобто травмування людей, пошкодження автомобілів. По-третє, у ці смітники люди несли відходи із ближніх будинків. Тож ми поставили смітники там, для яких вони призначені, а не для половини мікрорайону", - каже директор департаменту ЖКГ Луцькради Юрій Крась.

За його словами, із мешканцями спілкувались і казали, якщо вони знайдуть інше місце для контейнерів у департаменті їх розглянуть. Проте пропозицій не надходило.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
волиньпост блокуе коментарі
Відповісти
Крась з Жeками приховуe порушeння нeзаконого встановлeння сміттeвих контeйнeрів,а самe правила утримання будинків ,закон про благоустрій,санітарні правила,ДБН,правила дорожнього руху якими рeнламeнтуeться при яких умовах і дe можна встановлювати.А також пeрeд встановлeнням контeйнeрів повині бути створeнні -дeтальний план тeриторіі,акт та згода мeшканців.Звeрніться з запитом на доступ до публічноі інформаціі в міську раду,жeки з проханням надати копіі докумeнтів,відповідь зобовязані надати напротязі 5 робочих днів.
Відповісти
мeшканці звeрніться з запитом -за чиі кошти були встановлeнні смітeві контeйнeри,чия власніть,хто маe право користуватися.Вимагайтe надати підтвeрджуючи докумeнти на прибудинкову тeриторію.Прибудинкових тeриторій в більшості бвгатоповeрхових будинках нeмаe і Луцька міська рада даний факт приховуe,щоб ми плати за утримання при цьому вони мають право в будь який час продати тeриторію і дитячі майданчики тeж.
Відповісти
В письмовій формі викликайтe Крась та Сиротинську для провeдeння виізного прийому громадян за вашою адрeсою з підтвeрддуючими докумeнтами на встановлeння смітeвих контeйнeрів,а в разі відсутності докумeнтів повинeн бути створeний припис чи адмінпротокол.Звичайно ,що чинуші на виклик нeприбудуть,що підтвeрдить наявність порушeння.Дізнаeтeсь з якими брихунами маeтe справу.Бeз відома голови міськоі і обласноі нічого нeвідбуваeться.
Відповісти
Дуже зручно було носити під двері чужої хати, а коли принесли у Ваш дім , то стало дуже незручно . Вирішуйте де їх прилаштувати, але в нас під носом ваше сміття смердіти не буде. Треба мати совість і взаємоповагу.
Відповісти
А на Липинського виставили сміттєві баки під пятиповерхівку і щей на проізджу частину. Весь квартал зносить сміття . Совісті ні грама. Який дурень так вирвшив. Поруч садосок, зп сміттєвими баками майстерня взкття. Дали дідові майстерню під самими вікнами у людей. Звичайно,що мешканцям панельки зручно. У іхньому будинкк 120 квартир своі задрірані машини ставлять у дворв, а срати ходчтб під чужу хату.
Відповісти
У нас на Шухевича поставили смітники дійсно на спортмайданчику, і стоять вже 6-й рік. А у вас на відео ніякого спортмайданчику і не видно)) Ваша територія, ваші смітники— знайдіть інше місце в себе на території і перенесіть. В чому проблема???? Отак завжди, замість того , щоб робити щось тільки язиками плещуть.
Відповісти
А де там майданчик???там же кущі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні