Викрадачів чоловіка у Луцьку посадили під домашній арешт

0
-6
Викрадачів чоловіка у Луцьку посадили під домашній арешт
Зловмисникам, які біля луцького торгового центру викрали чоловіка, обрали міри запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці – до 25 червня включно.

Про це стало відомо під час судових засідань у Луцькому міськрайонному суді 25 квітня, повідомляють Волинські новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надягнули мішок і затягли в машину: у Луцьку зловили викрадачів людини на «мерсі»

Нагадаємо, у понеділок, 23 квітня, на проспекті Соборності невідомі затягнули чоловіка в машину і повезли на "Мерседесі" у невідомому напрямку. Зловмисників було четверо, усі раніше несудимі.

Як ішлося під час засідань під головуванням судді Михайла Квятковського, підозрювані, застосовуючи насильство, позбавили волі потерпілого лучанина та вимагали в нього 4 тисячі доларів. Зловмисники завдали потерпілому численних ударів (близько 20) по голові в машині, а потім доставили в будинок у Липинах, де продовжували бити, погрожували йому і його дочці.

Прокурор Оксана Яковлева підкреслила, що підозрювані чинили умисно й наперед продумали свої дії, а злочин варто розцінювати як такий, що здійснений із корисливих мотивів.

Один із підозрюваних – мешканець Липин Олег Лисенко. У зв’язку з тим, що чоловік хворіє, одружений і має на утриманні двох малолітніх дітей, а також не здійснював перешкоджань під час ведення слідства і не тиснув на свідків у справі, суд визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці – до 25 червня включно.

Протягом цього часу Олег Лисенко зобов’язується не покидати домівку в селі Липини та носити електронний засіб контролю.

Другий підозрюваний – Віталій Савчук, 1994 року народження, мешканець міста Васильків, що на Київщині; неодружений, офіційно непрацевлаштований, тимчасово проживає у Липинах, де орендує будинок, у якому мешкає також Олег Лисенко.

Як сам стверджував, він випадково опинився в автомобілі, у який силоміць затягнули потерпілого. «Я приїхав до Луцька, бо хочу пригнати автомобіль із Литви. Тут мав познайомитися з особами, які переганяють машини із закордону», – сказав підозрюваний.

Незважаючи на клопотання прокурора про тримання підозрюваного під вартою без визначення розміру застави, суддя обрав Віталію Савчуку міру запобіжного заходу, як і в попередньому випадку, у вигляді цілодобового домашнього арешту, який чоловік відбуватиме в орендованому в Липинах помешканні.

До третього підозрюваного – приватного підприємця, мешканця Києва Юрія Жвалюка, 1974 року народження; розлученого – застосували таку ж міру запобіжного заходу. Під домашнім арештом він знаходитиметься за місцем проживання у Києві.

«Я зараз проходжу курс лікування і не збираюся приховуватися від слідства, адже я офіційно працюю, мій бізнес зареєстрований, і я сплачую податки. За все своє життя я мав тільки два дорожні штрафи, які сплатив», – зазначив підозрюваний, прохаючи не залишати його під вартою.

Окрім того, Юрій Жвалюк зауважив, що у справі наявні недостовірні дані.

Щодо наступного підозрюваного, уродженця міста Васильків Костянтина Поляковського, 1987 року народження, неодруженого та офіційно непрацевлаштованого, застосували аналогічну міру запобіжного заходу. Чоловік орендує той же будинок у Липинах, де й знаходитиметься під домашнім арештом.

«Я їхав у Луцьк, бо мій друг Віталій Савчук хотів придбати автомобіль. Я хотів теж прицінитися, аби, може, й собі купити машину. Те, що сталося, велике непорозуміння. Це в мене вперше», – розповів Костянтин Поляковський.

За вчинений кримінальний злочин чоловікам загрожує до 7 років ув’язнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні