Луцький депутат обурився, що УПЦ МП не називає себе російською церквою

23
5
Луцький депутат обурився, що УПЦ МП не називає себе російською церквою
Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук обурився, що Українська православна церква московського патріархату подає проекти рішень без згадки, що вона російська.

Про це йшлося у середу, 25 квітня, під час сесії Луцькради.

Так, на розгляд сесії міськради винесли проект рішення щодо надання згоди Свято-Марії Магдалинівській релігійній громаді Української православної церкви на відновлення меж земельної ділянки комунальної власності на вул. Сєченова, 19-б.

«Ця церква окупанта дуже спокійно подає проекти рішення без згадки, хто вони є – просто УПЦ», - обурився депутат Павло Данильчук. Він попросив вказувати в проектах рішень, що це церква Московського патріархату.

Проте депутати пропозицію не підтримали.

«Це філія російської церкви, а ми не підтримуємо, бо цю пропозицію виносить депутат, який комусь не подобається», - зауважив обранець громади Микола Федік.

Тож він попросив поставити пропозицію Данильчука на повторне голосування. У підсумку її підтримали
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вибори, є надія, що не оберуть його наступного разу...
Відповісти
Бідний , який же він тупий
Відповісти
Немає нічого украіінського в тій церкві,а питання в назві церкви ( краііни підпорядкування) має вирішувати Верховна Рада.
Відповісти
В тій церкві Українці!
Відповісти
Якщо ви хоч торхи знаете закони нашої країни то повинні б знати і закон про відокремлення держави від церкви.Чи ви хочете сказати ,що в нашій демократичній!,про-европейській! державі можна порушувати конституцію...??та ви що?!
Відповісти
Стаття 161 Кримінального кодексу України . Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії
Відповісти
У тому, що він просить вказувати повну назву церкви, немає порушення статті КК.
Відповісти
А те що путяра робить з Украііною під яку статтю підпадає,а підтримка отих "путінських злочинів" під яку статтю підпадає,не хочеш написати....
Відповісти
Причом тут Путін? Православна Церква у нас завжди була ще до Путіна! І це людям вибирати куди ходити і де молитись!
Краще б звернули увагу на всякі там Секти прикладу Мунтяна «Відродження»! Цеж ЖАХ що вони чудять гнати їх треба з країни! як погнали з багатьох країн Сандея Аделаджу....
Відповісти
І звідки ви кремлеботи лізете...
Відповісти
То прес-служба єпархії МП з айфонів наколядованих пише
Відповісти
У нас 70 років була православна філія кгб і до сьогодні філія фсб.
Відповісти
І нічого, не дурні і криві повиростали.
Відповісти
Чого взагалі слухають оцього вискочку? він крім всяких тупих гучних закликів нічого толкового не говорить і не зробив!
В нас Російської церкви немає! У нас Православні церкви, тільки є Різні патріархати! Хай почитає історію церкви.. так само як і католики підпорядковуються ж Папі Римському! Він же не в Україні..
Відповісти
А він як раз і просить вказувати патрірхат в назві церкви - московський патріархат.
Відповісти
Тобто, Ви не заперечуєте, що свідомо підтримуєте церкву, яка підпорядковується Росії?
Відповісти
Так соромно за наших депутатів -обранців!!! Церква - це є народ, і йому вирішувати як і до кого молитися..... Жаль Данильчука.....Мовчав - зійшов би за розумного!
Відповісти
Питання до П. Данильчука. У цій справі Вас збурила тільки назва луцького храму і громади??А чому Ви не задумалися хто такий Іван Сеченов і яке його відношення до м. Луцька? Чому питання декомунізації, яким Ви повинні займатися як депутат Вас обійшло? А питання юридичних назв, до яких Вам далеко у вирішенні, Вас турбує??? НЕ ТИМ ЗАЙМАЄТЕСЯ, ПАНЕ ДЕПУТАТ!!!! Як каже наш мудрий волинський народ - НЕ ШУКАЙТЕ КОСТОМАХУ В МОЛОЦІ!!!!
Відповісти
Данильчук своїми заявами тільки збавляє собі рейтинг. І ті, їто його підтримують, теж, певно, не розібралися у ситуації. Є єдина православна церква у світі, а ніяке не МП, ДП чи ГП. Просто в Україні кум Кравчука відкрив свою церкву у часи перебудови, і придумав оце КП, щоб якось відрізнятися від єдиної церкви Вселенської. Раджу нашим шановним депутатам вивчати історію, а не зважати на чийсь самопіар. "МП" пишуть неуки і деякі журналісти з всеукраїнських каналів, які належать деяким олігархам і любіюють їхні інтереси...
Відповісти
І ще так пишуть наші прості люди, які не розібралися... на жаль! пишу так, бо сама раніше говорила неправильно(( потім мені зробили зауваження, і читала-розбиралася.
Відповісти
Нарешті хоч хтось звернув увагу на хитрих москалів.Підмазуються під своїх.
Відповісти
а хто вам свій?-хитрі папісти,яких Божа Матір на Афоні назвала своїми ворогами?Ви безбатченки,свого коріння історію забувші.Наші великі предки добре розуміли хто їм справжній ворог ,а хто друг,а ви за чечевичну похлебку продалися та радіете.
Чомусь те що українськими греко- католицьками керують аж з далекого Риму ,то вас не хвилюе.?Хоча Святі отці затерегали ,нас православних , що це еритики і великий гріх з ними водитись.Взагалі хто тут говорит про війну з Росіею(та і той самий депутат),чи може сказати коли і де було оголошено про цю війну??якщо він хоче бути таким точним в словах і не бути голословним, то нехай спершу відповість на це -не маловажливе питання.
Відповісти
Данильчук-це живий приклад тих ,для кого не мае нічого святого і які використвуючи ситуацію готові і батька рідного продати,заради карьери.Була б інша влада -він би на іншу дудку грав,це видно як білий день.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні