У місті на Волині вулицю вимостили єврейськими надгробками

2
1
У місті на Волині вулицю вимостили єврейськими надгробками
На одній із вулиць Горохова функцію бордюрів виконують мацеви - надгробки з єврейського кладовища.

Про це повідомили у єврейській общині Луцька на сторінці у Фейсбуці.

За словами автора допису, до членів общини 23 квітня 2018 року звернулися мешканці Горохова, які повідомили, що одна із вулиць міста вимощена єврейськими надгробками і надіслали фото.

"Сьогодні представники нашої общини спільно з «Volunteer Community» виїхали на місце, щоб переконатися у цьому факті. Справді на одній вулиці бордюри – це мацеви (надгробки) з єврейського кладовища, ми виявили понад 40 штук і думаємо, що це не межа", - ідеться у дописі.

Фото зроблене на єврейському кладовищі в Горохові
Фото зроблене на єврейському кладовищі в Горохові


Зазначають, що ніхто з опитаних мешканців не зміг сказати, як мацеви опинилися на дорозі.

"Мер міста при зустрічі пообіцяв сприяти у вирішенні цього питання. Ми обговорили можливість переміщення мацев на місце, де історично було єврейське кладовиище і де вже встановлений інформаційно-пам'ятний знак. Місцеві мешканці також запропонували свою допомогу", - додають в общині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо в другу світову хтось рятував єврея, то праведник. Таке враження що тільки євреї справжні люди. Інші в очах євреїв недолюди. Надгробки на тротуарі не схвалюю. Але дивлячись на теперішню єврейську владу в Україні, євреїв недолюблюю. Хоча попередні Українські влади були не кращі.
Відповісти
Носяться всі з тими євреями....Украіінців під час голодомору-геноциду в рази більше вимерло,тільки з украіінцями не носяться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні