Через безвіз більше українців поїхали на заробітки, - аграрій Валерій Діброва

6
10
Через безвіз більше українців поїхали на заробітки, - аграрій Валерій Діброва
Керівник сільськогосподарського підприємства ТОВ «П’ятидні», депутат Волиньради, член громадської спілки «СПАС» Валерій Діброва вважає, що із запровадженням безвізового режиму на заробітки за кордон почали виїжджати не лише мешканці прикордонних областей, а й усієї України.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Валерій Діброва каже, що через міграцію українців до Польщі, місцеві роботодавці відчувають дефіцит робочої сили.

«Зараз можна простежити, що на вокзалах, зупинках – у велелюдних місцях - розміщені оголошення із запрошенням працювати у Європі. І люди їдуть, бо вони шукають кращий заробіток, краще місце роботи. Питання не лише у відкритті трудового ринку в Європі, а й у порушенні освітньої системи підготовки професійних кадрів», - каже аграрій.

Він зазначає, що в Україні є дефіцит робітників з професіями зварника, кранівника, машиніста тепловозу, складальника рухомого складу на залізниці, тобто кваліфікованих кадрів. За словами Валерія Діброви, такі спеціалісти в Україні просто відсутні.

Однак аграрій запевняє, що у ТОВ «П’ятиднях» проблем з кадрами немає. Не вистачає лише грейдеристів, яких в Україні не навчають. Натомість за останні два роки у Польщу виїхали лише двоє низько кваліфікованих працівників підприємства, звідти ж повернулися четверо водіїв.

«Справа в тому, що ми платимо високу заробітну плату. Вона трохи нижча, ніж у Європі, однак люди охоче йдуть працювати до нас на підприємство. Для прикладу, 500 - 600 доларів у ТОВ «П’ятидні» відповідні 900 - 1000 доларам у Польщі, адже там доводиться більше витрачати. Ми забезпечуємо безкоштовний проїзд, майже безкоштовне харчування та повний соціальний пакет: заробітну плату, відпускні та лікарняні. Тобто все те, чого українець не має в Польщі», - зазначає Валерій Діброва.

Він додає, що критичної ситуації через міграцію українців на Волині поки немає. А ті, хто мігрують, їдуть на полуницю, займаються там садівництвом. Їдуть на роботу до Польщі й добре підготовлені водії, а також медичний персонал. Окрім традиційної роботи в аграрному секторі українські заробітчани працюють у багатьох сферах виробництва та послуг.

«Коли на Волині з'явиться здорова конкуренція за працівника, тоді ситуація покращиться», - каже аграрій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А появиться конкуренція тоді коли буде адекватна зарплата,(і не за рахунок інфляціі),а то дадуть вісім тисяч,а обовязків за чотирох працівників
Відповісти
1000 доларів - можна відкласти в Польщі "чистими", якщо не бухати.
а за 500-600 в "п'ятидні" треба вкалувати за трьох
Відповісти
А в Польщі вкалувати не треба? Там щей за 4 будеш вкалувати.без тобі вихідних і соц пакету. З ранку до смерканку....
Відповісти
Дефіцит? так плати по 20 тисяч простому робочому тай не буде дифіциту. а то таке б8дло як ти хочеш прибутків 500% а люлям дулю з маком і щоб пахали
Відповісти
В Польщі офіційна мінімальна зарплата – 2100 злотих = 15 750 гривень. Пятидні те саме платять – 600 доларів=15 600. Тож рівняються до європейських. Ще пару років і ми теж Польщу доженемо!
Відповісти
То ваш друг Порошенко безвізом тішиться і пишається, а ви взяли дітище шефа отако бац і пох..ли
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні