Луцьк: відбувся фінал всеукраїнського чемпіонату з кікбоксингу WAKO

0
2
Луцьк: відбувся фінал всеукраїнського чемпіонату з кікбоксингу WAKO
У неділю, 22 квітня, феєричний гала-вечір зібрав любителів спорту в Луцькому арт-кафе «Стоп Кадр». Саме тут відбувалися десять фінальних поєдинків чемпіонату України з кікбоксингу WAKO.

Спортивне дійство, як і очікувалось, було видовищним та захопливим. В Луцьку такі змагання проводилися вперше, тож глядацька аудиторія зібралась чимала.

Президент Національної федерації кікбоксингу WAKO України Ольга Павленко подякувала організаторам дійства, а також побажала хороших поєдинків та перемог усім учасникам змагання.

Після дуелей поглядів та дружнього рукопотискання майбутніх суперників, фінал чемпіонату було оголошено відкритим. Гімн України виконала учасниця вокального шоу «Голос країни» Марія Хурсенко.

Справедливе та об’єктивне суддівство поєдинків здійснювали судді міжнародної категорії Костянтин Загорецький, Олег Луговий, Станіслав Ковтуненко, а також судді національної категорії Дмитро Кобель та Олег Панков.

Перший поєдинок у ваговій категорії до 57 кілограмів у розділі К1 відбувся між представником із Києва – чемпіоном України 2016 року, фіналістом чемпіонату Європи 2016 року, майстром спорту міжнародного класу Сергієм Герасименком та володарем кубка світу 2016 року, багаторазовим чемпіон України Кирилом Артимовим із Каховки. Перемогу з результатом 3:0 здобув Сергій Герасименко, який активно вів усі раунди та наносив влучні удари супернику.

У категорії до 63 з половиною кілограмів у розділі К1 змагалися двоє спортсменів із Кривого Рогу – чемпіон України у розділі лоу-кік, кандидат у майстри спорту України Кирило Овсієнко та багаторазовий володар кубка світу, переможець всесвітніх ігор 2017 року, заслужений майстер спорту України Орфан Сананзаде.

На відміну від попередніх учасників бійці на рингу поводились виваженіше. Першим в атаку кинувся Кирило Овсієнко, але швидко почав виснажуватися. Орфан Сананзадене протягом усіх трьох раундів не поспішав, вичікував хороших моментів та завдавав влучних ударів. У підсумку Орфан Сананзаде був кращим.

У цій же ваговій категорії, в розділі Фул-контакт чемпіон Волині, багаторазовий призер чемпіонатів України, кандидат у майстри спорту України, учасник АТО Роман Вдовиченко з міста Ковель здобув впевнену перемогу над чемпіоном України з тайського боксу серед юніорів, кандидатом у майстри спорту України Юрієм Линдюком із Києва.

І хоч на завершення поєдинку двом спортсменам в знаки давалася втома, нашому земляку все ж вдалося отримати беззаперечну перемогу.
Фаворитом четвертого поєдинку, у ваговій категорії до 81 кілограма в розділі повного контакту, став чемпіон України 2017 року, призер кубка світу 2017 року, кандидат у майстри спорту України Микола Ксензов (місто Дніпро). Свого суперника – чемпіона України з боксу серед молоді, багаторазового чемпіона України з кікбоксингу, майстра спорту України Андрія Приходька (місто Київ) він переміг із рахунком 1:2.

У ваговій категорії до 75 кілограмів у категорії лоу-кік змагались володар кубка Європи 2018 року, кандидат у майстри спорту України, Андрій Меленівський на прізвисько Древлянин (місто Житомир) та переможець міжнародного турніру «WIZARD OPEN RING 2017», кандидат у майстри спорту України Антон Дяченко з Луганська.

Усі три раунди господарем рингу був Андрій Меланівський, який і отримав впевнену перемогу з рахунком 3:0.

Надзвичайно видовищним видався шостий поєдинок. Були моменти, коли здавалось, що бійці перейшли до з’ясовування особистих стосунків. Тож, у ваговій категорії до 75 кілограмів у розділі К1 Дмитро Беднін з Миколаєва, який є володарем кубка світу 2016 року, багаторазовим чемпіоном України, майстром спорту міжнародного класу з рахунком 3:0 переміг Артура Закірка з Одеси, на рахунку якого Європейське та світове чемпіонство з тайського боксу.

У ваговій категорії до 81 кілограма в розділі К1 призер кубка Європи 2017 року, призер кубка світу 2015, кандидат у майстри спорту України Владислав Фостенко з Києва протистояв володареві кубка світу 2016 року, чемпіону Європи серед професіоналів, кандидату у майстри спорту України Янісу Ляшенку (місто Миколаїв).

Обоє бійців змагались майже нарівні. Активно наступали та добре захищалися. А ще, кожного з них гідно підтримувала публіка. В результаті з рахунком 1:2 переміг Яніс Ляшенко.

Влучними та потужними ударами обмінювалися суперники, які вийшли на ринг восьмими. У ваговій категорії до +91 кілограма переможець всесвітніх ігор 2017 року, володар кубка світу 2016 року, заслужений майстер спорту України Роман Головатюк на прізвисько Агроном (місто Кам’янець Подільський) бився з володарем кубка України та чемпіоном України з тайського боксу, кандидатом у майстри спорту України – Максимом Левченком із Києва.

У розпал поєдинку Агроном навіть демонстративно відкривався та провокував свого суперника. Бій був дуже цікавим, адже Максим Левченко теж показав хороший рівень та неабияку наполегливість. В результаті, з рахунком 3:0, перемогу здобув Роман Головатюк.

Далі публіка пожвавилась іще більше. У дев’ятому поєдинку гала-вечора на ринг вийшов ковельчанин Юрій Зубчук, який є володарем кубка світу, переможцем професійних турнірів Польщі та Китаю, лідером світового професійного рейтингу кікбоксингу WAKO, заслуженим майстром спорту України (вагова категорія до 86 кілограмів, розділ К1), а в десятому – лучанин Іван Швайко, на рахунку якого чемпіонство в універсіаді України з боксу та перемога на багатьох міжнародних турнірах з боксу (вагова категорія до +91 кілограма, розділі фул-контакт).

Обидва здобули впевнені перемоги над своїми суперниками – переможцем міжнародного турніру «WIZARD OPEN RING 2017», кандидатом у майстри спорту України Олексієм Вершиніним (Київ) та чемпіоном Європи серед молоді 2017 року, кандидатом у майстри спорту України Максимом Грейцаром (Тернопіль), відповідно.

Переможців нагороджували: президент національної федерації кікбоксингу WAKO України Ольга Павленко, почесний президент федерації кікбоксингу України та перший заступник прокурора Волині Віктор Швидкий, депутат Луцької міської ради, віце-президент федерації кікбоксингу України Сергій Була, заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, віце-президент федерації кікбоксингу WAKO України, голова дисциплінарного комітету Сергій Руденко, голова організаційного комітету чемпіонату Юрій Куц, президент Луцької міської федерації кікбоксингу WAKO України Григорій Іваницький, Президент Волинської федерації кікбоксингу WAKO України Віталій Тимофєєв, представники компанії «Маневичіагробуд» Борис Квятковський та Павло Соломянний, керівник відділу маркетингу ТзОВ «Забіяка» Назар Грищук.

У перервах між поєдинками гостей розважала луцька гумористична команда «Замок Любарта». З танцювальною програмою перед глядачами виступав колектив «Diamonds». Показовий виступ із холодною зброєю демонструвала Леся Булгакова.

Організатори та офіційні партнери чемпіонату: Міністерство молоді та спорту України, Національна федерація кікбоксингу WAKO України, Луцька міська федерація кікбоксингу WAKO України, Луцька міська рада. Головний меценат – компанія «Маневичіагробуд», постійний партнер – компанія «Євростар». Головний інформаційний партнер – 12 канал. Офіційні партнери: ТзОВ «Забіяка», компанія «Сімейний квартал», страхова компанія «Брокбізнес».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні