Радзивілли, замок і Олика: унікальні світлини 30-х років

3
9
Радзивілли, замок і Олика: унікальні світлини 30-х років
Рідкісні світлини з довоєнного містечка, яке з середини 16 століття фактично до початку Другої світової війни належало князям Радзивіллам, оприлюднили на сторінці «Наша Олика» у мережі Фейсбук.

На фото можна побачити останнього ордината Олики Януша Радзивілла, банкет в Олицькому замку на честь Президента Речі Посполитої, резиденцію князів Радзивіллів, собор Святої Трійці, який нині реставрується й навіть олицький базар у 30-х роках минулого століття.

Нагадаємо, нині Олицький замок занепадає. Частину резиденції займає психіатрична лікарня. Багато років поспіль на Волині говорять про необхідність реставрації історичної споруди, однак поки – жодних зрушень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про що пишите,показуєте фото і тим самим популяризуєте?Польських загарбників-шовіністів-експлуататорів?Невже своє українське не є цікавим і дорогим?
Відповісти
Це історія, і тут факт - останні 400 років це польська історія...
Де тут Українське хоч щось? Де українські історичні об'єкти?
Лише все литовське, польське...
Відповісти
Якби не так звані польські "загарбники", то мої предки загинули б напевно ще в 1932-33 роках з голоду, а саме завдяки цим "загарбникам" жили вони в цей час порівняно чудово.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні