Доброволець з Волині мусить доводити державі, що воював

2
5
Доброволець з Волині мусить доводити державі, що воював
Сергій Марчук із Рожища пішов на війну добровольцем, але досі не має статусу учасника бойових дій.

Сергій воював у складі ДУК «Правий сектор», але не може отримати статус УБД, пише «Район. Рожище».

У зоні АТО Сергій Марчук із позивним «Бронік» виконував надскладні завдання. Втім більше року відстоює свій статус у суді. До суду звернувся не сам: ініціаторами справи стали його побратими.

У грудні 2016 суд почав розгляд справи щодо встановлення факту участі Сергія в АТО. Згодом суд визнав, що Сергій справді воював.

Однак у листопаді 2017 року Рожищенський військовий комісаріат у відповіді на запит попросив надати витяг з наказу про виключення Сергія з особового складу військової частини, хоч відомо, що «Правий сектор» не вступав у лави ЗСУ.

У Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників АТО Сергієві повідомили, що рішення про надання статусу учасника бойових дій приймають спеціальні міжвідомчі комісії, утворені при Міноборони, МВС, Нацполіції, СБУ, Мінюсті. Однак одразу ж наголошує, що законодавством не передбачено надання статусу учасника бойових дій таким, як «Бронік».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це нормально. І якщо він насправді був у війську, то доведе це. Бо зараз є дуже бенето фейкових ветеранів, які ні дня не були в армії,але купили на базарі форму і права качають
Відповісти
зате різного роду прокурори і тому подібне побувши там кілька годин без пробле виробляють собі документи "учасника бойових дій" Доходить до маразму,коли президент нагороджує орденами за бойові заслуги,а деякі паркетні генерали не визнають людину учасником війни..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні