--> Центрові підвали: як у Луцьку загарбали 100 квадратів приміщення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Центрові підвали: як у Луцьку загарбали 100 квадратів приміщення

3
-9
Центрові підвали: як у Луцьку загарбали 100 квадратів приміщення
У Луцьку на проспекті Волі, 19 бізнесмен купив підвали за скромні 20 тисяч гривень. Оборудка відбулася понад 10 років тому.

Лучани певні – це підстава: мало того, що їх не повідомили про купівлю майна, та ще й залишили без комунальних вигод, - йдеться у сюжеті Народного контролю.

Тепер люди оббивають пороги судів, доводять, що бізнесмен у придбаному приміщенні ще й розпочав перепланування.

Люди хочуть зайти до своїх підвалів, але марно. Конфлікт набув серйозності, коли мешканці будинку почули, як у підвалі падають опори.

"Три несущі стіни...З однієї зробили арку. Без усіляких технічних дозволів та умов. Навіть ми знаємо, що перед тим, як стіну чіпати, треба її укріпити", - каже місцева жителька Людмила Стукало.

А ще донедавна у підвалі була тиша. Тривали суперечки і на чиїй стороні буде Феміда - ніхто не знав.

Усе стало відомо, коли близько тижня тому підприємець Саско показав документ, за яким буцімто у підвалі функціонує магазин.

Місцеві мешканці вважають, що липовий магазин та нібито євроремонт, який там швидко розпочали, робиться для того, щоб виграти суд. Мовляв, гроші уже вкладені і хто їх поверне.

Як зазначають у сюжеті, наразі справа між лучанами і підприємцем, який на власний розсуд нищить конструкції будинку, у Верховному суді. Тож бізнесмена зобов'язали припинити будь-які роботи до вироку суду. Проте роботи так і не припинились.

"Він нам сказав: "Я прокурора не боюсь. А суддю я куплю", - розповідає лучанка Раїса Юріна.

Мешканці звернулись за допомогою до активістів "Народного контролю". Але ні депутатське посвідчення, ні приїзд поліції не виправили ситуаці. Ремонтники вимагають дозволу на папері. Сам же бізнесмен приїхати та поговорити не захотів.

Як зазначає лідер Народного контролю Павло Данильчук, усі роботи, які ведуться підприємцем на сьогодні є незаконними.

У відділі архбудконтродю кажуть: роблять від них усе належне. А от чи прислухається до них бізнесмен - невідомо. Адже роботи ведуться без відповідних дозвільних документів.

За словами начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцькради Юрія Маслюка, замовника попросили надати проекту і дозвільну документацію і з'явитися для проведення перевірки. Проте бізнесмен цього не зробив.

"Ми склали акт про недопущення перевірки і наклали 52 тисячі штрафу. Зараз в них виходить, що об'єкт зданий, а на нові роботи документів ніяких не брали", - каже посадовець.

Перевірити хід робіт, які бізнесмен завершив ще у січні 2017 року, інспектори не могли. Кажуть, діяв декларативний принцип - усе погоджувалось без перевірок. Інженери переконані, якби побачили реконструкцію підвалу, роботи заборонили б.

Проте це проблеми сьогодення. Корінь оборудки тягнеться ще з 2002 року, коли екс-очільник міста Антон Кривицький підписом у розпорядженні передав підвали третім особам.

За словами адвоката Віктора Куренги, така передача була самовільною, без погодження із жильцями.

Вони своє право на підвальні приміщення відвоювали у судах, але повноправними власниками так і не стали.

"За дві тисячі доларів продали 100 квадратів у центрі міста. Це нормально?" - обурюється місцева мешканка Раїса.

Вони побоюються, перепланування підвалу - ризик не прокинутись вранці. Схожа історія уже була: через ремонтні роботи завалився будинок на вулиці Ріненській.

Опинитися під бетонними плитами місцеві мешканці не хочуть. Тому відчайдушно просять усі контролюючі інстанці втрутитись у ситуацію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли припиниться свавілля "грошових мішків", чи в нас контролююча система прогнила в корупціі що треба брати до рук автомат?!!!!
Відповісти
А та система з чого харчується? З ти самих "мішків"! Ось і маємо замкнуте коло.
Відповісти
Проблема нашого народу «жаба»
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні