--> Як поставити кіоск у луцькому парку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як поставити кіоск у луцькому парку

0
3
Як поставити кіоск у луцькому парку
Поставити кіоск у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки може будь-хто, запевняють чиновники.

Як це зробити та що для цього потрібно, розповіла начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай.

ХОЧЕШ КІОСК – ПЕРЕВІРЯЙ ЧИ МІСЦЕ НЕ ЗАЙНЯТЕ

У Луцьку наприкінці 2017 року затвердили комплексну схему для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

«Усі тимчасові споруди, які є в парку, розміщуються відповідно до цієї схеми. Для того, аби поставити там свій кіоск, потрібно перш за все подивитися у схему та запитати в управлінні архітектури або ж у нас чи місце не зайняте. Адже ви можете готувати документи, а місця не буде», - зауважила Наталія Рибай.

ТРИ КРОКИ ДО КІОСКУ

Існує спеціальна процедура для встановлення кіоску в парку, каже Наталія Рибай. Перший – потрібен позитивний висновок архітектурного управління.

«Потрібно звернутися у ЦНАП для розміщення тимчасової споруди. Ви пишете заяву, пишете, що ви хочете, де ви хочете, і додаєте схему розміщення в довільній формі, проте в масштабі 1:500. Далі документи направляють в управління архітектури, де визначають, чи відповідає ваш кіоск схемі, будівельним нормам», - повідомила вона.

Другий етап – погодження з робочою групою, куди входять представники архітектурного управління, муніципальної варти, депутати, та виконкомом Луцькради.

Далі ж на підставі рішення виконкому видають паспорт прив’язки – підшивка документів щодо розміщення тимчасової споруди.

Зі слів чиновниці, за оренду метра квадратного у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки доведеться заплатити 29 гривень.

«У середньому кіоск – 2 на 3 метри. Але при нарахуванні плати додатково додають метр по периметру. Виходить 3 на 4 метри. Разом із благоустроєм кіоск виходить 20 «квадратів», - розповіла Наталія Рибай. Тобто, у середньому за розміщення кіоску треба буде заплатити 580 гривень у місяць.

ЩО ПОВИННО БУТИ В КІОСКУ

«Єдиної вимоги немає. Це стосується і зовнішнього вигляду споруди. Однак це затверджують на робочій групі, а потім – на виконкомі міської ради», - розповіла начальник управління розвитку підприємництва та реклами.

Обов’язково поблизу кіоску має бути смітник. Усередині тимчасової споруди має бути табличка з вказаним суб’єктом господарювання, його адресою, номером телефону, а також зазначено прізвище та ім’я продавця.

Окрім того, мають бути й документи щодо якості продукції, яку реалізовують в кіоску.

ЧИМ ДОЗВОЛЯЮТЬ ТОРГУВАТИ В ПАРКУ

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами каже, що у парку будь-чим торгувати не можна, зокрема, не дозволяють продавати алкоголь.

«Дозволяють продавати снекову продукцію, напої на розлив, каву та чай. Пиво можуть розливати лише в тому випадку, якщо є ліцензія», - зазначила Наталія Рибай.

ЩО НОВОГО ПОСТАВЛЯТЬ У ПАРКУ

За словами Наталії Рибай, цьогоріч у парку планують облаштувати причали на Стиру для екскурсійних човнів.

На придбання понтонів та встановлення причалів із бюджету міста виділили 195 тисяч гривень.

Також поставлять кіоски з морозивом поблизу Луцького зоопарку та міського пляжу.

Передрук заборонено
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні