Екс-голові Любомльської РДА, який погорів на хабарі, втричі зменшили заставу

0
4
Екс-голові Любомльської РДА, який погорів на хабарі, втричі зменшили заставу
Екс-голові Любомльської РДА Миколі Пархомуку, який у березні минулого року погорів на хабарі, зменшили розмір застави.

Розглядали справу екс-голови Любомльської РДА у понеділок, 16 квітня, у Луцькому міськрайонному суді, - повідомляє Кордон.

Про це клопотався адвокат підозрюваного Ярослав Грищенко, суд прохання частково задовольнив.

Зараз розмір застави - 140 960 гривень. Натомість 339 040 тисяч гривень мають повернути дружині підозрюваного – Надії Пархомук.

26 лютого 2018 року екс-голові Любомльської РДА перекваліфікували злочин з особливо тяжкого на тяжкий. Із 3-го квітня 2017 року Миколу Пархомука звільнили з-під варти. Жінка Надія Пархомук внесла заставу у розмірі 480 тисяч гривень.

Адвокат Ярослав Грищенко зачитав перелік розписок про позичені кошти дружиною підозрюваного. Так, впродовж 1-го квітня 2017 року Надія Пархомук позичила у різних осіб від 30-ти до 60-ти тисяч гривень на загальну суму 450 тисяч гривень.

Допитали на засіданні свідка приватну підприємицю Оксану Чабан. Вона – одна із п’яти осіб, які погодилися надати копії своїх документів для оформлення землі для користування Наталії Міненко, яка дала хабар екс-голові. За це їй, які і іншим свідкам-підприємцям, обіцяли грошову винагороду, яку вони не отримали.

Правозахисник Пархомука вимагав усі протоколи та матеріали оперативно-розшукових дій щодо справи.За його словами, за Миколою Пархомуком вели стеження ще за 5 місяців до затримання. Антикорупційний прокурор Віталій Шкрум зазначив, що таких матеріалів слідство не може надати через гриф «таємності».

Продовжать розглядати корупційну справу 24-го квітня о 10:00 год. У Луцькому міськрайонному суді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні