--> Представники волинських церкв висловились щодо паспорту у формі ID-картки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Представники волинських церкв висловились щодо паспорту у формі ID-картки

4
0
Представники волинських церкв висловились щодо паспорту у формі ID-картки
Верховний Суд відмовив у задоволенні позову українки, яка просила визнати незаконними дії міграційної служби, яка відмовилася видавати їй паспорт у формі книжечки.

Жінка не хотіла оформлювати ID-картку з релігійних переконань, пише
Конкурент.

У суді повідомили, що це було зразкове рішення. Тобто при розгляді подібних справ суди "повинні враховувати" це рішення. Як відомо, 21 березня уряд скасував можливість оформлення внутрішнього паспорта громадянина у формі книжечки. Тому тепер в Україні видаватимуть лише ID-картки.

У програмі "Тема дня" Волинської дирекції НСТУ цю ситуацію прокоментували представники волинських церков:

О.Василь Плахотка, представник луцької дієцесії Римсько-Католицької Церкви:

"Церква не вкладає в ці ID-картки чи інші нові засоби ідентифікації людини чогось незвичайного. Якщо держава вважає, що це якось буде облегшувати життя наших громадян, Церква абсолютно нічого проти не має".

Протоієрей Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого Центру волинської єпархії УПЦ КП:

"Церква наразі не закликає відмовлятися від біометричних паспортів чи від ID-карток, оскільки це не є печать Антихриста. Наразі інформація, яка закладається у ці електронні засоби, не змушує християн відрікатися від віри, не має в собі ніяких ознак того, що якщо людина відмовиться приймати ці умови, які висуває держава, то вона буде мати якісь переслідування чи буде змушена відріктися від Бога".

О.Михайло Близнюк, єпископ Волинського обласного об'єднання Української Церкви християн Віри Євангельської:

"Я розумію, що ID-картки – це система, яка людину фактично ідентифікує, і в результаті ми залишаємося тими, хто не втратить своєї особистості перед законом, перед правом. Тому боятися віруючим християнам ідентифікації не треба. Тому що ми ходимо перед Богом і ми повинні бути відкриті, щирі, відверті. Ховатися за паспорти, які б не ідентифікували нас, немає причин. Ми як громадяни країни, в якій ми живемо, повинні поважати закон. Тому я не вважає за Біблійну основу, щоб відмовлися від цих паспортів".

Протоієрей Олег Точинський, прес-секретар Волинської Єпархії УПЦ МП:

"Людям, які є все-таки громадянами України, було дане право альтернативи в цьому питання. Адже ми не бачимо серйозних підстав, щоб безпринципно і одностайно ставитися до того, що тільки ID-картки – і все. Тому якщо людина впевнена через якісь свої особисті переконання чи позицію, що їй це якимось чином може закшодити, тоді треба людині дати право вибирати. Здається, в демократичній країні не можна надто позитивно сприймати моменти, коли держава нав′язує якийсь один момент і безапеляційно каже, що має бути тільки так, а не інакше. Тому ми говоримо про те, щоби влада передусім мала діалог з людьми і все-таки давала людям можливість виражати свою думку чи то з релігійних, чи етнічних, чи будь-яких інших переконань. У цьому, власне, полягає основний принцип демократії".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і у звичайному паспорті "циферки" є, і номер будинку квартири теж цифра...то може варто припинити займатися марновірством і розводити демагогію!
Відповісти
ID - це документ встановлений державою! Оскільки прогрес не стоїть на місці і все розвивається, то любителям "книжочок" треба це сприймати як належне і не робити галас на ровному місці і припинити цю демагогію!
Відповісти
Для отримання нового паспорта беруть відбитки пальців. Це незаконно. Швидше потрібно було б вказувати групу крові, можливо якісь інші данні для екстренних випадків. Беручи відбитки нас прирівнюють до злочинців.
Відповісти
Віталій Собко - Київський патріархат, не московський! Будьте уважніші.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні