Їсти біля могил у Провідну неділю - язичницька традиція, - волинський священик

9
-3
Їсти біля могил у Провідну неділю - язичницька традиція, - волинський священик
Священик нововолинського Святодухівського собору отець Іван каже, що влаштовувати біля могил трапези у Провідну неділю - язичницька традиція.

Про це повідмляє Нововолинськ.com.ua.

За словами отця Івана, у саму Провідну неділю сім’ї усі разом приходять в храми, де разом зі священнослужителями підносять свої щирі молитви до Бога за упокій своїх близьких. Потім на кладовищах також звершують заупокійні молитви за своїх рідних і знайомих. На могилі священик служить коротеньку літію і освячує могилу свяченною водою.

"Подекуди збереглася язичницька традиція: влаштовувати біля могил трапези. Споживають різноманітну їжу і, навіть, розпивають алкогольні напитки. Однак, цього робити не треба. Коли ми приходимо на кладбище, то наші рідні, які відійшли у вічність вже не потребують цих харчів, а найперше потребують нашої щирої молитви", – зазначив священик.

Духівник наполягає на тому, що люди під час Провідної неділі не повинні наїдатися й напиватися на цвинтарі, а потім ще й залишати наїдки на могилах. Адже це все можуть розтягнути дикі звірі, пташки, безпритульні собаки. Християни мають ділитися з тими, хто потребує. Тому краще віддати кілька пасочок, наприклад, у притулок для безхатьків каже отець Іван.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому він замовчує те що фарбовання яєць теж язичницька традиція
Відповісти
100 відсотків, а вербна неділя чи водохреще все змавпували юдеї
Відповісти
Це не язичництво, а свинство вищої гільдії. Автобуси з Гаразджі йдуть переповнені добре захмелілими людьми, п*яними базіками. Ганьба! Знущання над пам*яттю мертвих. Можна спокійно доїхати додому, в колі рідних пообідати і навіть випити чарку за пам*ять усопших. Але не спотикатися у п*яному вигляді на могилах.
Відповісти
Хіба ви не знаєте, що неправедні не вспадкують Божого Царства? Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники,
ні злодії, ні користолюбці, ні п'яниці, ні злоріки, ні хижаки Царства Божого не вспадкують вони!
Відповісти
ХХХ це ви пишете про верховну раду, і владу загалом?.
Відповісти
Тор ми бачимо скалку в оці свого ближнього, а бревна в своєму небачимо.
Відповісти
Щодо скалки і колоди, то це про наше духовенство. Нас вчать праведному життю, а в самих шикарні автомобілі, будинки, та й глянувши на іхні статури не схоже що вони постували. Не кажу що вони повинні бути бідними. Але нам розповідають про праведних святих які вели аскетичний спосіб життя, чому не повторюють ті подвиги.
Відповісти
Священники спотворили віру у Бога,пора палити їхні мерседеси,з корупцією церковною маємо покінчити...я не можу бачити їхні масні пики,коли в африці люди помирають з голоду а в цей час вони трапезнічають...соромно
Відповісти
Як священників послухати, то мертвим не потрібні ні квіти штучні, ні пасочки з яйцями, ні щось інше...
То може давайте перестанемо ставити пам'ятники чи прибирати могили, бо "їм" то не треба, "їм" вже всеодно??!!!!
Канешно краще прийти і положити дань в церкву то за молитву, то за освячення могили....
Шок!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні