Їздимо в борг, - луцький перевізник

11
5
Їздимо в борг, - луцький перевізник
Директор підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький заявив, що луцькі маршрутки їздять у борг, тому що у перевізників немає власних грошей на ремонт та оновлення рухомого складу.

Про це він розповів у четвер, 12 квітня, під час громадського обговорення підняття тарифів у маршрутках до 5 гривень.

«Все починається з того, що ми вже четвертий рік – майже останні в Україні по підняттю тарифів на проїзд. У Луцьку цей процес затягується на півроку, вісім місяців, рік. Тому ми змушені працювати в кредит», - розповів перевізник.

«Щоб ремонтувати автобуси, оновлювати рухомий склад, беремо кредити. На сьогодні борг підприємства вже перевищив 4 мільйони гривень», - додав він.

При цьому, зі слів підприємця, Луцьк – єдине місто, де людей возять автобуси «Богдан», в інших же містах їздять і «Газелі», і старі «пазики».

«Паливо – наша головна стаття витрат. А його вартість восени піднялась на 30-40%, тому ще тоді потрібно було піднімати тариф на перевезення», - переконаний Юрій Девіцький.

Водночас він підтримав ідею обстежувати пасажиропотік і на підставі цих даних вирішувати – піднімати чи не піднімати тариф.

«Але я хочу, щоб перевірки проводились не тільки в будні дні, а й у святкові, вихідні дні, в літні місяці, коли пасажиропотік значно зменшується. На Великдень машини ледь-ледь заробили на паливо», - наголосив керівник «Санрайзу».

Підприємець розповідає, що інші великі міста давно підняли вартість проїзду в маршрутках. Зокрема, у Житомирі, Сумах та Рівному проїзд уже коштує 5 гривень, в Івано-Франківську – 5 гривень вдень та 6 гривень після 20:00.

«Чому зриваються рейси? Думаєте, ми не хочемо працювати? Автобуси ламаються, виходять з ладу просто на маршрутах. Без капітального ремонту і оновлення рухомого складу майбутнього в автобусних перевезень у Луцьку немає. А це можливо лише за умови підняття тарифів», - резюмував Юрій Девіцький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
міська влада знову популізмом займається. Низький тариф знищить транспорт.
Відповісти
Скасувати договір з Санрайзом і проблеми закінчаться!!! І кіпіш спаде!!!
Відповісти
що б ти з'їв ?
Відповісти
Хм,перед попереднім підняттям вартості проіізду така сама "пісенька" була..Працюєте у збиток-анулюйте ліцензію,і допобачення...
Відповісти
Страдалец переходь на семечки.Вибачаюсь за суржик.
Відповісти
Луцьк не велике місто. Тому нехай на інші міста не кивають.
Відповісти
На мій хлопський розум : якби я працював у збиток понад 4 роки, то б завершив би діяльність, бо тільки нерозумна людина таке робить... А якщо працює значить вигідно.... Крапка...
Відповісти
Які бідні перевізники, ледве на бензин заробили. Так скажіть просту річ, якщо так все погано, чому ж вас від того корита відсунути не можна, якщо так все зле, що ж ви присмокталися до того міста, ідіть у вільне плавання. Просте рішення, введення електронного квитка.
Відповісти
Якби облечували пасажирів, то було б зрозуміло про пасажиропотік.А так- потоки в кишені.
Відповісти
А маршрутки ваші у нормальному стані? Тільки й знаєте дерти щ людей гроші. Якості ніякої. Спочатку давайте якість, а потім поговоримо про ціну.
Відповісти
Зробити,, як в Конотопі і все буде добре
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні