--> ТОП-10 волинських посадовців на найдорожчих автомобілях | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-10 волинських посадовців на найдорожчих автомобілях

12
15
ТОП-10 волинських посадовців на найдорожчих автомобілях
Офіційна зарплата волинських чиновників навряд чи дозволила б «нашкребти» на автівку представницького класу чи добротний позашляховик… Та ситуацію рятують родичі, завдяки яким в деклараціях посадовців – немало дорогої нерухомості й автомобілів.

Видання «Волинь24» проаналізувало електронні звіти волинських декларантів за 2017 рік та відібрало десяток тих, хто їздить на найдорожчих автівках.


10. ЧИНОВНИЦЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ НА МАЗДІ ЗА 593 ТИС. ГРН
Наприкінці 2015 року родина головної спеціалістки управління Пенсійного фонду у Волинській області Оксани Лопачак придбала автомобіль MAZDA CX-5 2015 р.в. за 593 тисячі гривень.

Автомобіль оформлений на чоловіка чиновниці Олега Лопачака. Згідно з інформацією в декларації, він працює у Волинській обласній клінічній лікарні.

Проживає родина у Струмівці, біля Луцька, де має власний будинок площею 206 квадратів та 24 сотки землі.

Заробітна плата у Лопачаків – доволі скромна: Оксана заробила за рік 105 тисяч гривень (близько 8,75 тис грн на місяць), а Олег – 68 тисяч гривень (5,7 тис грн на місяць).

9. СУДДЯ НА АУДІ ЗА 593 ТИС. ГРН
Волинянин Віктор Остапук тривалий час працював заступником голови Луцького міського суду. Із листопада минулого року працює у Верховному суді України.

Минулий рік став успішним не лише в кар’єрі Віктора Остапука: майно родини поповнилося і «свіжим» транспортом.

У листопаді 2017 року суддя придбав автомобіль Audi A3 2015 р.в. за 593 тисячі гривень. Також він задекларував право користування на BMW 520D 2014 р.в.

У грудні минулого року суддя отримав в користування квартиру у столиці площею 142 квадрати.

Також суддя задекларував будинок у Луцьку площею 356 квадратів, який винаймає в Остапук Оксани Федорівни, три земельні ділянки у Шацьку і Луцьку, а також – приміщення в торговому центрі, що належить дружині.

Суддя отримав 529 тисяч гривень на посаді в Апеляційному суді Рівненської області та 284 тисячі гривень у Верховному суді (оскільки працював там неповні два місяці, виходить, що місячний заробіток – більше 150 тис грн).

Дружина судді задекларувала майже мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності.

На банківському рахунку у судді – 246 тисяч гривень заощаджень.

8. ЗАВСКЛАДОМ ПОЖЕЖНИКІВ НА МЕРСЕДЕСІ ЗА 599 ТИС. ГРН
Завідувач складом аварійно-рятувального загону Управління ДСНС у Волинській області Святослав Карпук торік придбав MERCEDES-BENZ E-200 2011 р.в. за 599 тисяч гривень.

При цьому посадовець задекларував досить скромну зарплату – 76 тисяч гривень за рік (тобто – 6,3 тис. грн на місяць). Також він отримав 24 тисячі гривень пенсії, а дружина заробила 44 тисячі гривень.

У декларації йдеться, що чоловік отримав автомобіль у подарунок від Карпук Олени Святославівни, яка, ймовірно, є його донькою.

З іншого майна Святослав Карпук задекларував невелику ділянку (8,8 соток) у селі Кобче Рожищенського району.

7. ПРИКОРДОННИК НА ЛЕНД КРУЗЕРІ ЗА 657 ТИС. ГРН
У родини зам начальника відділу прикордонного контролю Луцького прикордонного загону Олександра Андріанова – два недешевих автомобілі, куплені у 2014 році.

На самого прикордонника записаний TOYOTA Land Cruizer 150 2014 р.в. вартістю 657 тисяч гривень. На його дружину – Nissan Tiida 2013 р.в. за 128 тисяч гривень.

Торік Олександр Андріанов заробив 162 тисячі гривень, а дружина отримала 10 тисяч гривень соціальної допомоги.

З іншого майна у родини – житловий будинок площею 209 квадратів та 12 соток землі у Струмівці, 18 соток у с. Адамчуки Шацького району та торгове приміщення 141 квадрат у Луцьку. Його, до речі, купили торік за 452 тисячі гривень.

6. ПРИКОРДОННИК НА БМВ Х5 ЗА 731 ТИС. ГРН
Перший зам начальника Північного регіонального управління Державної прикордонної служби Олександр Пімєнов наразі проживає в Житомирі, проте має луцьку прописку і службову квартиру тут площею 78 квадратів.

Торік дружина прикордонника Людмила Пімєнова купила БМВ Х5 2012 р.в. за 731 тисячу гривень. При цьому жінка у 2017 році не мала жодної гривні власного доходу. Олександр Пімєнов отримав 264 тисячі гривень зарплати (22 тис грн на місяць).

На банківському рахунку прикордонника – 12 тисяч доларів.

5. ЮРИСТКА СІЛЬРАДИ НА ФОЛЬКСВАГЕНІ ЗА 756 ТИС. ГРН
Юристка Колодяжненської сільради Катерина Холейко задекларувала появу в родині автомобіля Volkswagen Caddy 2016 р.в., вартість якого – 756 тисяч гривень.

Офіційно авто зареєстроване на Холейко Наталію Михайлівну.

У декларації йдеться, що торік Катерина Холейко отримала 46 тисяч гривень зарплати в управлінні соцзахисту Ковельської міськради, а також – 2 тисячі гривень допомоги по безробіттю. Очевидно, юристом у сільраді жінка почала працювати із 2018 року.

4. ГОЛОВА СІЛЬРАДИ НА ТОЙОТІ ЗА 792 ТИС. ГРН
Голова Липинської сільради Богдан Гусак має в автопарку новеньку Toyota Camry 2016 р.в., яку придбав за 792 тисячі гривень.

Крім того, у дружини посадовця – три автобуси БАЗ 2005, 2006 та 2007 р.в.

Сільський голова отримав 236 тисяч гривень заробітку та 19 тисяч гривень допомоги при відпустці. Дружина – 55 тисяч гривень відсотків від банківських депозитів та 122 тисячі гривень – від продажу майна.

У банку в Ганни Гусак – 29 тисяч доларів та 9 тисяч гривень.

Також у родини сільського голови – 6 земельних ділянок у Липинах загальною площею 1,3 гектари та два будинки – 158 і 228 квадратів.

3. РЕВІЗОР-ПОДАТКІВЕЦЬ НА МЕРСЕДЕСІ ЗА 792 ТИС. ГРН
Чоловік старшої ревізорки Головного управління ДФС у Волинській області Наталії Величко купив MERCEDES-BENZ ML 250 BLUETEC 2014 р.в. за 792 тисячі гривень.

Юрій Величко працює в будівельній компанії та офіційно торік заробив 29 тисяч гривень.

Наталія Величко наразі перебуває у декретній відпустці та отримала 10 тисяч гривень допомоги при народженні дитини.

2. БУХГАЛТЕРКА МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ НА ТОЙОТІ ЗА 854 ТИС. ГРН
Автопарк родини головної спеціалістки відділу бухгалтерськоі служби Управління державної міграційної служби України у Волинській області Оксани Степанюк нещодавно поповнився новим автомобілем TOYOTA RAV4 2015 р.в.. Як зазначено у декларації чиновниці, автівку придбав її чоловік Масалов Сергій Миколайович за 854 тисячі гривень. Ймовірно, мова йде про Сергія Масалова, який тривалий час працював Ковельським міжрайонним прокурором.

Великих прибутків у 2017 році родина не задекларувала: 94 тисячі гривень зарплати Оксани Степанюк, 61 тисячу гривень пенсії та 38 тисяч гривень зарплати Сергія Масалова.

У родини – три земельні ділянки: 24 сотки у селі Новостав Луцького району, 25 та 5 соток у селі Копачівка Рожищенського району, а також – будинок у Копачівці площею 323 квадрати і квартира у Луцьку площею 69,5 квадратів.

1. ЧИНОВНИЦЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ НА ПЕЖО ЗА 893 ТИС. ГРН
Найдорожче авто, покупку якого задекларували волинські посадовці – Peugeot Traveller 2017 р.в. Такий автомобіль у червні минулого року купив чоловік працівниці Рожищенського управління Пенсійного фонду Ярослави Кондрус за 893 тисячі гривень.

Цікаво, що при цьому Олександр Кондрус торік не мав жодного доходу, а заробіток Ярослави становив 51 тисячу гривень.

У декларації чиновниці йдеться, що кошти на автівку родина позичила в іноземної громадянки Валентини Сидорук.

У Кондрусів є ще одна автівка – SKODA Octavia 2003 р.в., а також дві земельні ділянки 7 і 10 соток, квартира 30 квадратів і будинок 59,4 квадрати у Рожищі.

Людмила ЯВОРСЬКА (Відділ журналістських розслідувань «Волинь24»)

Аналіз даних здійснено за допомогою функціоналу сайту «Декларації» declarations.com.ua. Фото автомобілів – ілюстративні
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще забули вказати голову обласного пенсійного фонду пана Філіпчука, який нещодавно придбав новеньку Toyota Rav4 за ціною майже мільйон гривень. Певно забув внести у декларацію. І певно дуже її береже, бо щотижня приїжджає у рідне село на службовій машині. Витрати, звісно, за рахунок пенсійного фонду - тобто за наш рахунок.
Відповісти
О,а це вже сфера діяльності "антикорупціонерів" яких зараз у верховній раді дуже "шмонають", напевне за те що підібралися до великих корупціонерів..
Відповісти
Вміють красти,злодюги!
Відповісти
Забрати і конфіскувати в тих хапуг автівки,а виручені гроші віддати на лікарню інфекційну!Де взяли такі гроші,щоб придбати такі дорогі автівки?БезсовіснІ!!!
Відповісти
молодці, не ледацюги!
Відповісти
не пий пропрацюй 40 років то й ти купиш чи хочеш щоб людина прожила 60 років і була бомжом
Відповісти
Це ви про кого, пані Ольга, говорите?! Хто так чесно заробив на такі авто, будинки і т.п.???? Можливо ви, чи ваші рідні?!!!!
Відповісти
Прожити 60 років, статків нажити, а культури і грамотно писати не навчились. Не ви одні прожили 60 років, але нажити статків чесно не змогли. Горілки не п'ємо, не бомжуємо, живемо, як можемо )))
Відповісти
трудом можна заработать только болячку.или для тебя воровство это професия...
Відповісти
Для молодих сімей, для воїнів АТО землі немає, а в голови аж шість!!! З собою на той світ нічого не забирете, Богдан Петрович. Дайте і людям щось, хватить наживатися!!! Совісті немає !!!!
Відповісти
Це солота яка у працюючих пенсіонерів індексацію пенсій припинила і машини на них купила.
Нагадаю, що з 2011 року працюючим пенсіонерам перестали індексувати пенсії й навіть у разі підвищення прожиткового мінімуму їх не перераховують. Із 2015-го з їхніх пенсій, розмір яких перевищує 1,5 прожиткові мінімуми для осіб, що втратили працездатність, виплачується лише 85%. Уряд запевняв, що це тимчасовий захід, але його дію було продовжено і на 2016-й, і на 2017 роки. У2018 році обібрали працюючих пенсіонерів тим, що не повернули індексацію за 7 років. А індексували заморожену пенсію у 2011році.
Відповісти
да а почему там нет тамжников фмскалов ментов бедных меров и прочей нечисти...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні