Треба прив'язати День Луцька до церковного святкування, - священик. ВІДЕО

3
1
Треба прив'язати День Луцька до церковного святкування, - священик. ВІДЕО
Луцьку міську раду просять перенести дату святкування дня міста з третьої неділі серпня на 22 травня.

З відповідним зверненням до виконуючого повноваження керівника міста звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Мовляв, на те є дуже вагома причина, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

"22 травня - перенесення мощей спасителя Миколая Чудотворця. Оскільки місто Луцьк має за покровителя цього великого Божого угодника, то більш логічно було б прив'язувати день міста до святкування церковного", - каже голова інформаційно-видавничого центру волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко.

Та ініціативу підтримують не усі лучани. Багато хто каже, що уже звикли до святкувань у серпні.

У міськраді одразу запевняють, що цьогоріч День міста буде у серпні – 19 числа. Та уже наступного року – дату відзначення таки змінюватимуть.

Звернення митрополита будуть обговорювати депутати, разом з тим обиратимуть на коли варто перенести свято. Припускають, можливо буде у травні або ж у літні фестивальні дні. Йдеться про час, коли проводять “Ніч у Луцькому замку” або “Князівський бенкет”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо поєднувати світське свято з релігійним,релігійне свято повязане з молитвою,а світське протилежність,це несумісні речі,не доводьте ситуацію до абсурду...
Відповісти
не треба цієї релігійності у всьому. будьте хорошими людьми. а то наші релігійники здатні благословити всіх хто при владі і краде.
Відповісти
А день Коституції треба привязати до дня Михаїла (21 листопада). Треба все робити так, як кажуть попи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні